SALLAI R. BENEDEK (LMP): Természetesen nem, hiszen a felvetett kérdésekre nem kaptam választ, ellenben megkaptam újfent azt a kormányzati propagandát, ami népszerűsíti ezt a közvagyonrablást. Ezt már hallottam többször, ebben nem volt új adat. Legutóbb is az NFA-törvényből idéztem, mert ugye, itt van nálam mindig, most is megteszem az ön kedvéért.

A 18. § (1) bekezdése: a b), c), d) pontokat idéztem valóban, mert nem arról van szó, hogy egyáltalán nem adhat el, hanem arról van szó, hogy vagyonkezelésbe adással, nyilvános pályázaton haszonbérbe adással is kell hasznosítania az államnak.

Ön azt mondja, hogy mindössze az egyötödről van szó. Nem igaz, a szántók túlnyomó többségéről van szó. Azt, hogy nem akarják eladni a közutakat meg a folyómedreket, tiszteletben tartom, de bocsásson meg, ennek ellenére az értékes mezőgazdasági művelési területek jelentős részét kijelölték most. Ez egy komoly csúsztatás, és nyilvánvalóan a bérleti rendszer létét (Nagy zaj. ‑ Az elnök csenget.), a bérleti rendszer részét nem vitattuk. Egy jó, tisztességes bérleti rendszer kívánatos.

Azt a bérleti rendszert és azt a pályázati rendszert kritizáltuk az elmúlt időszakban, amit a Fidesz-kormány valósított meg, teljesen tisztességtelen és sok esetben korrupt rendszerekkel. Emiatt nem lehet elfogadni.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage