MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár úr, 380 ezer hektárról beszélnek. Teljesen mindegy, hogy milyen felosztásról van szó! (Dr. Nagy István: Nem tudod hogy összerakni!) Ez 380 ezer hektár. Gyakorlatilag a teljes állami földvagyonról van szó. Az pedig, hogy a 300 hektáros szerzési maximumot ellenőrizni fogják: a földbérletekkor sem ellenőrizték, államtitkár úr! (Folyamatos zaj. ‑ Az elnök megkocogtatja a csengőt.)

Ott van akkor még az a helyzet, hogy az önök kis csókosai az egész családot, a teljes kft. megbízható körét bevonták ebbe a földszerzésbe a bérleteknél. Ugyanez fog végbemenni az eladásoknál is, már csak azért is, mert terhelt területekről van szó. Nyilvánvalóan annak fogja megérni pályázni első körben, akinek egyrészt elővásárlási joga van, másrészt pedig az ő számára terhelt ez a terület.

Tehát ezek nem érvek és elfogadhatatlanok. Ha ezt megcsinálják, egyetlen választási ígéretüket fogják betartani: valóban a családi gazdaságokat fogják segíteni, csak azt felejtették el korábban elmondani, hogy ez néhány, önökhöz köthető családot fog csak érinteni. (Közbekiáltás a Fidesz padsoraiból: Mit nem értesz? ‑ Taps a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage