VARJU LÁSZLÓ (független): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ez a határozattervezet, amit képviselőtársaim ide benyújtottak, azt gondolom, hogy az egyik szégyene annak, amit az elmúlt időszakban elkövettek, több ok miatt is.

Egyrészről felelőtlenül másokra hárítják át a felelősséget anélkül, hogy szembenéznének a valósággal, hogy mit kellene tenni és hogyan kellene európai emberként, magyar emberként viselkedni azokkal a polgártársakkal, akik segítségre szorulnak, és védelmet kérnek. Tulajdonképpen az önök tervezetéből idézve, a kialakult helyzetért, nyugodtan mondhatjuk, hogy a kormányt terheli a felelősség. Magyar­ország politikai szégyene mindaz, ami itt bekövetkezhetett. Ahogyan ezt teszik, az a ma délelőtti vitához kapcsolódva is éppen az ellentettje annak, amit éppen itt írnak. Mivel az Európai Unió nem képes rá ‑ idézem az önök indoklását -, eközben, ma délelőtt hallottuk miniszterelnök úrtól, hogy igenis Magyar­országot kötelezik nemzetközi szerződések arra, hogy hogyan és miként kellene eljárni. De ebben az eljárásban önök figyelmen kívül hagyják a valóságos tényeket, és az eljárásukban inkább az erővel dolgoznak, és azzal próbálnak operálni.

Erő nélkül képtelenek a megoldásra, így marad a gázspray, a gumibot, a könnygáz és a vízágyú. Tulajdonképpen vak komondor módjára viselkednek, ahelyett, hogy emberi megoldást csinálnának és alkalmaznának. És akkor kevésbé kellene hazudni és szembesülni azzal, hogy 450 emberrel, aki bejelentkezett, ezzel szemben 20 ezer ember jött át a határon a napokban is. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage