GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Vas Imre képviselőtársam gondolatai között volt egy olyan is, ami a gyorsút minősítésével volt kapcsolatos, ami gyakorlatilag a magas színvonal létét támasztotta alá. No, annyit szeretnék csak ehhez hozzáillesztetten mondani, hogy veszélyes játék az, amit önök e tekintetben űznek. Bár több sajtóorgánum hungarikumnak is nevezi ezt a történetet, a kormány pedig legitimizálja, mert a Magyar Közlönyön keresztül már meg is jelent mindez.

A szakma, akik útfejlesztéssel foglalkoznak, mérnökök sokasága, maga a mérnökszakma, vagy az Autóklub és mindenki más, akinek van köze ehhez, veszélyesnek minősíti ezt a történetet, a gyorsútépítési történetet. Van, aki ettől sokkal durvább megfogalmazásokat tesz. Már különféle bejegyzésekre nem is akarok hivatkozni, csak tényleg szakmailag mondható felületeken. Agyrémnek mondják mindazt, amit önök csinálnak, műszaki nonszensznek nevezik. Gya­kor­latilag egy olyan öszvér megoldásnak, ami csak egy dologról szól, hogy a kitűzöttnek mondott közútfejlesztési célokat, persze amelyek autópálya és autóút tekintetében kerültek megfogalmazásra, kvázi mintha teljesítenék, olyan, mintha elérnék.

Agyrém, műszaki nonszensz, és ami ettől sokkal fontosabb, hogy emberi életek sokasága forog kockán. Belátható módon. Balesetek sokaságát lehetne elkerülni, ha nem ezt az utat választanák. Leállósáv hiányában vagy épp burkolt üzemi sáv nélkül hogyan gondolják azt, hogy lehet biztonságosan közlekedni? Köszönöm szépen, elnök úr. (Dr. Varga László tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage