VARGA SZIMEON nemzetiségi szószóló: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Magyarországon élő nemzetiségek életében egyértelmű áttörés és pozitív elmozdulás volt, amikor biztosítva lett számunkra a parlamenti képviselet, így van lehetőségünk kifejteni a véleményünket.

Szeretném tájékoztatni önöket, hogy a Magyarországi nemzetiségek bizottsága 12 egyhangú szavazattal döntött a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény módosításáról szóló T/7389. számú törvényjavaslat benyújtásáról. A most benyújtott módosítási javaslat ezt a törvényi szabályozási hiányosságot megszünteti azzal, hogy a nemzeti vagyonról szóló törvényben vagyonkezelőként nevesíti a nemzetiségi önkormányzatokat és azok társulásait, valamint intézményeit is.

Nagyon örülök annak, hogy ilyen konszenzus alakult ki itt a tisztelt Házban a bizottság által benyújtott törvénymódosítási javaslattal kapcsolatban. Azt is szeretném jelezni, és nem ijesztgetni kívánom a képviselőket, hogy van még egypár tervünk a nemzetiségi törvénnyel kapcsolatban, amiket be kívánunk majd nyújtani a tisztelt Ház elé. Bízom benne, hogy hasonló konszenzussal és egyetértésben támogatni fog minden frakció és a kormány minket, hogy amit elgondoltunk, és ami a működésünkhöz, az életünkhöz megfelelő itt Magyarországon, azt folyamatosan tudjuk magunknak biztosítani.

Még egyszer köszönöm szépen a figyelmet, és bízom benne, hogy a szavazáskor majd támogatják a bizottságunk javaslatát. Köszönöm. (Taps.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage