BANAI PÉTER BENŐ nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Csak nagyon röviden, három pontban reagálnék. Az első pontban a „manipuláció” szót a foglalkoztatási adatok kapcsán és a „belehazudni az emberek szemébe” kifejezést a 2015-ös zárszámadás kapcsán vissza kell utasítanom.

A második dolog: a zárszámadás kapcsán az hangzott el a képviselő úr szájából, hogy a számtan nem jön ki. Az Állami Számvevőszék értékelte a számokat, a megalapozottságukat. Nem lehetett könnyű, mondjuk, egy évtizeddel ezelőtt a zárszámadásról vitatkozni a Ház falai között. (Gőgös Zoltán: Nagyon könnyű volt! ‑ Heringes Anita közbeszólása.)

És a harmadik dolog: valóban van egy elvi különbség a kormányzat és a Szocialista Párt között. Ön az elmondása szerint a segélyből élést, az állami juttatásból élést tekinti értéknek. A kormány azt gondolja, hogy a valóban (Korózs Lajos: Ki mondta? Senki nem mondta! ‑ Heringes Anita: Nem áll jól…) rászorultakról kell az államnak gondoskodni, a munkaképes embereknek munkalehetőséget kell biztosítani. Arra kell törekedni, hogy minél többen tudjanak segély helyett munkából élni. Azt, hogy a két szemlélet hova vezet (Heringes Anita közbeszólása.), sok szám mutatja. Azt gondolom, hogy erről a két (Korózs Lajos: Derekasan védi…) gazdaságpolitikáról és ezeknek az eredményeiről is a választók a következő alkalommal fognak tudni szavazni. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage