DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Hallgattam a statisztikákat, hallgattam az átlagokat. Szerintem egy dologban egyetérthetünk. Átlagos emberrel még senki nem találkozott. Átlag alattival találkoztunk, meg átlag felettivel, átlag alatti településeken jártunk meg átlag feletti településeken jártunk. Az, amiről itt szó van, hogy az elmúlt hét év, az elmúlt nyolc év, az elmúlt huszonhét év…

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A Szocialista Párt volt az, amelyik folyamatosan, ennek a ciklusnak az elejétől fogva arról beszél, hogy fizetésemelést kell adni az embereknek, nagyobb bért kell adni az embereknek. Akkor tudnak nagyobb közterheket vállalni. Nézzék csak meg az elmúlt időszak megszólalásait, nézzék meg az elmúlt időszak kezdeményezéseit! Mi elmondtuk, hogy fizetésemelést kell adni az egészségügyben dolgozóknak; ugye, azt mondtuk, hogy folytatni kell drasztikusan az orvosbéremelést; nem 2019 novemberében, mert akkor már nem lesz kinek. Mi elmondtuk azt, hogy 50 százalékkal növelni kell az ápolók, a műszaki és gazdasági dolgozók bérét; nem 2019 novemberében, mert akkor már nem lesz kinek.

Önök ezt leszavazták. Önök leszavazták az összes olyan kezdeményezésünket, ami arra szolgált volna, hogy egy igazságosabb adóelosztási rendszerben magasabb bérből, magasabb fizetésből lehessen élni. És ez az ország, tisztelt képviselőtársaim, felborult. Azt lehet látni, hogy minden szám, amit itt most hallunk, ha eljönnek Észak-Baranyába, ha eljönnek az Ormánságba, de természetesen akkor is, ha elmennek Északkelet-Magyarországra, ezeket a számokat nem fogják látni maguk előtt visszaigazolva. Sőt, több olyan hozzászólást hallottam ma, hogy kedvem volna meghívni önöket, hogy nyugtassák meg az ott élő embereket, mert ők sokkal jobban izgulnak a saját jövőjükért, mint amennyire önök izgulnak az ő jövőjükért. Érdemes kimenni az emberek közé, és megnézni, hogy miből élnek. Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage