DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! A jobbikos képviselő felszólalása után elkérték a felszólalás szövegét, hiszen azok a veretes körmondatok, amelyeket megfogalmazott, a leírók számára is nehezen voltak követhetőek. Fel szeretném hívni a figyelmet, hogy ez a dolog már elment, ettől a fajta radikális felütéstől önök már eltávolodtak. Mintha Novák Elődöt hallottam volna szólni az imént. Csak szeretném felhívni a figyelmét, hogy a gazdájuk már más irányt jelölt meg önök számára. Igazából az emberek ilyenkor már nem értik, hogy akkor mégis radikális párt az a párt, amely most a cuki oldalra politizál.

Talán figyelni kellett volna Bányai képviselő úrra, aki elmondta önöknek. Szinte mindannyian vezettünk települést, pontosan tudjuk, hogy mit jelent egy költségvetés. Azt próbálta önöknek elmagyarázni, hogy ha valakinek adni akarunk valamit, akkor valakitől el kell venni. Egy kis falu költségvetése is ilyen, javaslom, kérdezzék meg azt a néhány polgármestert, aki a Jobbik színeiben települést vezet. Ha valakinek adni akarunk valamit egy adott költségvetésből, egy adott tortából, akkor valakitől el kell venni. Akkor meg kell jelölni azt a célt, hogy kitől veszik el, hogy szerzik meg a bevételeket. Adóemeléssel. Erről beszélt. Csak higgyék el, hogy a veretes mondatok helyett, a nagy ívű lelkes körmondatok helyett vissza kell szállni a valóságba, és higgyék el, ehhez nem árt megismerni azt, hogy valójában miről is beszélnek.

Képviselő úr, arra hívom fel a figyelmet kellő alázattal, hogy nézze meg, egy település vezetése hogyan működik. Mondom, már Novák Előd nincs itt, tehát nem hiszem, hogy jó önnek, ezt önért aggódva mondom, ez a radikális hang. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage