PINTÉR TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Fidelitas által elkövetett bűnök listája igen hosszú. Veress Áron hamis valutákkal való üzletelése, súlyos testi sértések egy disznóvágáson, az ország több pontján elkövetett rongálások, Gál Roland dunaújvárosi volt Fidelitas-elnök bűnpártolása egy gyilkossági ügyben, újságírók vegzálása ‑ nem folytatom a listát, mert szűk az időkeret, és nem folytatom azért sem, mert önök pontosan ismerik ezt a bűnlajstromot, hiszen az önök fiataljai a vádlottak.

Hol voltak, amikor fiaik gyáva ember módjára, az éj leple alatt politikusok házát és családtagjaikat keresték fel, hogy megrongálják értékeiket, és nevetséges matricákkal feldíszítsék a lakásaikat és autóikat? (Dr. Apáti István közbeszól.) Önök nevelték-e erre őket, vagy azért ilyen tiszteletlenek, mert már a lopás mellett nem maradt rájuk idejük? Egy civilizált világban ez még egymással szemben itt a politikában sem megengedhető (Font Sándor közbeszól. ‑ Az el­nök csenget.), nemhogy a családtagjainkkal szemben.

Uraim, gondoljanak már abba bele, hogy önök hogyan magyaráznák el a családtagjaiknak ezt a beteg viselkedést! Önök mit mondanának? (Font Sándor és dr. Szél Bernadett közbeszól. ‑ Köz­be­szólások a Jobbik soraiból. ‑ Az elnök csenget.) Azt, hogy meg akarnak félemlíteni a politikai ellenfeleim, édesanyám vagy kisfiam, de ne ijedjenek meg, nincs semmi baj? Hogyan nem szorul össze a gyomruk attól, hogy ilyen világot építenek fel a gyermekeiknek? Ráadásul fiatal egyetemistákat felhasználnak erre. Hogyan szerezte meg a Fidelitas jobbikos politikusok és azok családtagjainak a címét? (Dr. Rétvári Bence: És a Kuruc.info? ‑ Dr. Szél Bernadett: Ki lesz a következő az ellenzékben?) Talán a BM szállította le nekik ezeket az elérhetőségeket? Hol a határ az önök diktatúrájában? Hogyan próbálnak még minket megfélemlíteni? A mi ifjúsági tagozatunkban ilyen beteg, antiszociális cselekményeknek következményei lennének.

Önök rendelték meg ezt a zaklatássorozatot (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), vagy elhatárolódnak saját szervezetüktől, és büntetés jár nekik? Várom az érdemi válaszukat. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik és az LMP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage