POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt megnyugtatom a tisztelt képviselő urat, hogy Magyarország jogállam (Dr. Szél Bernadett: Jaj, már úgy izgultunk!), és mint ilyenben (Dr. Szél Bernadett: Most akkor már nyugodtak vagyunk! ‑ Közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiból. ‑ Az elnök csenget.),mindenki, aki Magyarországon szabályokat, törvényeket sért, számíthat arra, hogy a rendőrség a törvényes eszközökkel a szükséges eljárást lefolytatja, és az igazságszolgáltatás mint független hatalmi ág szintén végzi a munkáját. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.)

Az persze mindenképpen izgalmas és pikáns, amikor a jobbikos képviselő beszél az ’50-es évek visszatéréséről, amikor még az identitásváltásuk előtt oly lelkesen támogatott egyenruhás gárdistákkal félemlítettek meg településeket, településrészeket vagy embereket (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Védtek!), vagy éppen fegyveres kiképzéseket tartottak. De ugyanígy említhetném azt (Dr. Apáti István közbeszól.), hogy az önök hirdetéseiből fenntartott Kuruc.info volt az a hírportál, amely politikusok és családtagjaik lakcímét, telefonszámait hozta nyilvánosságra, és biztatott embereket arra (Sneider Tamás: És mi köze a Jobbiknak hozzá?), hogy ezeket az embereket vegzálják, és őket hozzák lehetetlen helyzetbe. De ugyanígy önökhöz köthető, az önök által pénzelt médiumokban nem is olyan régen még Adolf Hitler születésnapjáról és a tömeggyilkos diktátort éltetve emlékeztek meg (Dúró Dóra: Nem igaz!); persze ez még a hanuka alkalmából küldött cuki levelek előtt történt meg. (Dr. Szél Bernadett: És a Fidelitasszal mi a helyzet?)

(10.30)

Azért azt sem érdemes elfelejteni, azt gondolom, tisztelt képviselő úr, hogy az önök által működtetett szervezetek embereket félemlítenek meg. Ön itt lehallgatásról beszél, arról, hogy hogyan félemlítenek meg valakit. Az önök polgármestere állt ki félmeztelenül vagy meztelenül, miszerint önök lehallgatják és félemlítik meg a saját polgármesterüket. Én úgy gondolom, hogy az az izgalom, amelyben a Jobbikkal azonos tulajdonosi érdekkörbe tartozó Indexet politikai támadás érte, ez önöket ilyen hevesen érinti. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban. ‑ Dr. Szél Bernadett: És mi a helyzet a Fidelitasszal? Mit kapunk még a Fidelitastól? ‑ Közbeszólások.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage