DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A Miskolctapolcai Strandfürdő több ütemben megvalósuló újjáépítésével visszanyeri üdülő- és fürdőhelyi tekintélyét. Az építési projekt első ütemében a régi felnőttstrand területe és közvetlen környezete újult meg, amelyet 2015. június 1-jétől már használhat a közönség. A fejlesztés második ütemében, amely már a „Modern városok” program keretében valósul meg, válik igazi élménnyé a teljes fürdőkomplexum. Ez a régi gyerekstrand területén valósul meg. A két terület összeköttetését átjáróhidak fogják biztosítani.

A fejlesztést Miskolc úgy kívánja megvalósítani, hogy az első ütem területén találják meg a vendégek a csendesebb wellnessfunkciókat az úszómedencében és a szezonális családi medencében. A második ütemre tervezik a mozgalmasabb élményelemek létrehozását. Több különálló épületben helyezkednek el a különböző funkciók, az egyes célcsoportok, felnőttek, fiatalok, gyermekek, kisgyermekek igényeihez igazodva. A strandfürdő fejlesztésének második ütemében épülnek meg az egész évben üzemelő, fedett fürdőtérben elhelyezkedő medencék és a kültéri, egész évben üzemelő medencék is, továbbá egy olyan belső csúszdapark, amely nagyszámú látogatót vonz.

A most megvalósuló fejlesztési tervek várhatóan további hetven új munkahelyet fognak teremteni, és a fenntartási időszak végére több mint évi 150 ezer fő új látogatót várunk. Ez egyértelmű gazdasági haszonnal, az adóbevételek növekedésével és a mun­kaerőpiaci helyzet további javulásával jár. Mindez kapcsolódik a Magyar Turisztikai Ügynökség által kitűzött célrendszerhez is, amelynek fontos célja Miskolcon és Tapolcán a vendégéjszakák számának növelése is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

(10.40)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage