HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A Balaton-parti önkormányzatok idén április 3-tól megkezdték a szúnyoggyérítést, és teszik ezt azért, saját költségből finanszírozva, merthogy: a jókor, időben elvégzett védekezés pozitívan befolyásolhatja az egész éves szúnyogirtás eredményességét ‑ mint ahogy erről nyilatkoztak.

A kérdésem arra irányul, hogy az idén mi lesz az országos szúnyogirtással, vajon megismétlődik-e az, ami szerencsétlenkedés tavaly megismétlődött, aminek a következményeit mindannyian láthattuk, hogy gyakorlatilag megevett mindenkit a hatalmas szúnyoginvázió, pedig másfél milliárd forint tavaly áprilisban már rendelkezésre állt.

Ezek után, miután májusban érdeklődtem arról, hogy mikor kezdik meg a szúnyogirtást, arról tájékoztattak, hogy éppen a közbeszerzés történik, majd miniszter úrnak egy július 19-i válaszából az derült ki, hogy hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárással választották ki, hogy kik fogják a szúnyogirtást vagy -gyérítést elvégezni, merthogy hirtelen annyi szúnyog lett, hogy azonnal cselekedni kellett, pedig áprilistól már a pénz rendelkezésre állt.

Államtitkár úr, szeretném, ha az idén ezek nem ismétlődnének meg, ezért a következő kérdésekre szeretnék választ kapni. Mennyi pénz áll rendelkezésre az idén a szúnyoggyérítésre? Mikor kezdik meg az országos szúnyoggyérítést? Az idén sikerül-e végre rendes közbeszerzési eljárás során kiválasztani a szúnyoggyérítést kivitelező vállalkozásokat, vagy megint próbálják ezt valahogy elmutyizni és a kiválasztottaknak odaadni, cserébe hagyják, hogy úgy elszaporodjanak a szúnyogok, hogy megismétlődjön a tavalyi probléma? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Államtitkár úr, várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage