DR. VÖLNER PÁL igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Hallgatva képviselő úr felszólalását, szerintem talán nem is az a legfontosabb momentum, hogy levetkőzött-e Janiczák Dávid vagy nem, hanem az, hogy ő a Jobbik alelnöke, és nemcsak polgármesterként, hanem a Jobbikra nézve is terhelő adatok vannak azon a felvételen, amit a képviselő úr idézett. Én az ő helyében sürgősen megpróbálnám tisztázni magam, hogy semmi közöm nincs ezekhez a felvételekhez, hogy nem beszéltem korrupciós ügyről, hogy az a bizonyos 40 millió forint, az a 10 százalék vajon miért volt annyira fontos, és miért ne a másik cég nyerje el a munkát. (Zaj a Jobbik soraiban.)

Ha végignézzük a Jobbik gazdálkodását, akkor láthatjuk azt is, hogy valami titokzatos forrásból folytattak plakátkampányt, mert eddig még nem derült ki, hogy ingyenesen biztosította-e nekik ezt az oligarcha vagy pedig fizettek érte, sőt maga a pártelnök sem tudta. Majd hosszas gondolkodás után eljutottak odáig, hogy bankhitelt vettek fel erre a célra, 100 milliós bankhitelt, amiről a pártelnök nem tud.

Nagyon szomorú jövő elé néznénk 2008-ban, tisztelt elnök úr, ha önök tényleg kormányra jutnának, és ön kormányfőként nem tudná, hogy mennyi hitelt vesz fel az ország, és hova vezet az a gazdálkodás, amit folytatnak, ha az ajánlatoknál mindig arra vigyáznának, hogy az a bizonyos drágább ajánlat nyerjen, mert az a másik cég számukra nem jó, vagy ha eljutnának odáig, hogy mondjuk, Kovács Béla ügyét végre felgöngyölítenék, ami szintén nem egy egyszerű ügy, sőt Brüsszelig hatolnak a hullámai, az ottani mentelmi jogát valószínűleg rövidesen kiadják, ami már külpolitikai kockázatokat, nemzetbiztonsági kockázatokat rejt magában.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage