CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Köszönöm szépen a Fidesz-frakció támogatását. Józsa képviselő úrnak pedig meg szeretném köszönni, hogy lényegében szó szerint, talán az előterjesztőnél is bővebben felolvasta és bemutatta az előterjesztést. (Dr. Józsa István: Kommentáltam is!) Engedje meg, hogy csak két kérdésére (Dr. Józsa István: Kommentáltam!) reagáljak és hívjam fel a figyelmét.

Egyrészt kvázi problémaként vetette fel, hogy az akkreditáció intézményét megszüntetjük. Igen, ahogy ön is elmondta utána, pont azért, mert cégek már ilyen típusú munkát nem végezhetnek, hanem eze­ket múzeumok fogják elvégezni; a múzeumok ‑ talán ön által sem megkérdőjelezhető módon ‑ rendelkeznek azzal a szakmai tudással és kapacitással, amivel ezt a munkát el tudják végezni.

Illetve a Seuso-kincsek kapcsán tennék egy megjegyzést, amelyek a történeti ismereteim szerint a 80-as években hagyták el Magyarországot. Talán az MSZP jogelőd pártjára tekintettel házon belül körbekérdezhetne, hogy ki és mit tudott erről az állampárt részéről, és milyen szerepe volt az akkori állampártnak abban, hogy Magyarországról ezek a műkincsek elkerültek. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Dunai Mónika tapsol. ‑ Dr. Józsa István: Ez nem volt egy elegáns megjegyzés!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage