Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Azért itt a vezérszónoki kör végét elhallgatva szeretném kifejezni, hogy én nem tudok azonosulni a „minél rosszabb, annál jobb” elvével. Tehát én semmilyen esetben nem fogok örülni, ha brüsszeli nyomásra Magyarország Kormányának akármilyen szinten meg kell hátrálnia, sőt állítom, hogy ebben az esetben nem is kellett volna önöknek meghátrálniuk. Tehát az igazi férfias, lélekbátorságra való viselkedést most kellett volna tanúsítani. Lehet, hogy ön szerint ez vicces, államtitkár úr, szerintem komoly, húsba vágó kérdés.Azt is szeretném elmondani, egyébként az önök védelmében részben, de ne fogadja el, ha nem akarja, nem is önnek szánom, hanem sokkal tisztességesebb hozzáállású kollégáinak, hogy itt egyáltalán nem csak a CBA-ról van szó. Magam a Fogyasztóvédelmi bizottság korábbi tagjaként részletesen megismerkedhettem azokkal a jelentésekkel, amelyek a magyarországi fogyasztóvédelmi visszásságokat részletezték. El kell hogy mondjam, itt azért nem a CBA volt a vezető helyen.

El kell hogy mondjam, itt a külföldi hálózatok visszaélései voltak iparszerűek és milliárdokban mérhetőek, brutálisan magas összegeket érintve. Bizony egy másik magyar láncolat volt az, kisebb boltok egyébként óriási sorozatával, amely a fogyasztóvédelmi visszásságok nagy részét produkálta. Én azt látom, hogy ez a kérdés nem egyszerűen fekete vagy fehér. A CBA-hálózat tekintetében is nagyon tisztességes vállalkozók, nagyon tisztességes gazdálkodó egységek váltják egymást olyanokkal, akik sajnos valóban visszaéléseket foganatosítanak.

Ugyanakkor nagyon szeretném azt, ha ez a vita mindig is a magyar vállalkozó, a magyar dolgozó szempontjából kerülne megközelítésre, az ő előnyben részesítésük lenne az első szempont. Pontosan az fáj nekem, hogy erre lenne lehetőség, a magyar jogrendszer számtalan lehetőséget és egyébként teret nyújtana erre, és pontosan azt a bátorságot hiányolom a kormányzatból, amely a külföldi hálózatoknak történő nekimenetel formájában nyilvánul meg, az utóbbi években ugyanis csak kozmetikai jellegű lépéseket láthattunk ezen a téren. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage