Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Megalázónak tartom azt, hogy majd a zárszóban szeretnének néminemű reakciót nyilvánítani azt illetően, amit elmondtunk. Abszolút gyáva, férfiatlan magatartás, főleg egy olyan államtitkártól, akik végigröhögcsélte az ellenzéki felszólalások és az egyik vezérszónoki felszólalás egy részét. Lehet, hogy ez baromi vicces önnek, államtitkár úr, de a helyzet az, hogy itt magyar emberek munkahelyeiről, megélhetéséről van szó!És akkor még egy dologra kérem, ha ön adja a választ, jó? Reagáljon, kérem szépen, Orbán Viktor Szaúd-Arábiában elmondott kiváló beszédére, ahol mi volt az a két momentum, amivel a működő tőkét igyekezett Magyarországra csalogatni? Az olcsó munkabérek  ez volt az egyik fele , a másik pedig a kellőképpen rugalmas munka törvénykönyve.

Államtitkár úr, magyarázza meg nekünk, hogyan gondolták önök a „rugalmas” szó jelentésének kiterjesztését ebben a kérdésben. Hogy gondolják önök, a magyar emberek munkahelyein megfelelő körülmények állnake fenn, az a biztonságos közeg érie őket, amit megérdemelnek, és egyáltalán, ha már itt tartunk, érdekelne a bérfelzárkóztatás kérdése is.

Tehát nemcsak a Jobbik béruniós kezdeményezése, de mondjuk, egyfajta európai felzárkózás kérdése Kelet-Közép-Európa viszonylatában mennyire mozgatja meg önöket, illetve milyen elképzeléseik vannak ebben a kérdésben?

Várom érdemi reakciójukat. Ha vita formájában nem sikerült férfias módon, úgy, hogy mi is reagálhassunk erre, akkor legalább itt fékezett habzással tegyék meg a kedvünkért, és ezen fékezett habzású választ nagyon-nagyon fogom várni. Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage