RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Pont egy évvel ezelőtt kezdeményeztem a dizájnerdrogok terjedése miatt ötpárti egyeztetést, amelyre sajnos önök nem jöttek el, pedig a szakma legnagyobb képviselője, dr. Zacher Gábor is megjelent ezen az egyeztetésen, és szakértelmével próbálta segíteni a munkánkat. Elnézzük önöknek, biztos komolyabb dolguk volt, gondolom, épp egy Brüsszel elleni támadást vagy harcot dolgoztak ki.Államtitkár úr, túllátnak önök Soroson és a migránsokon? Tisztában vannak azzal, hogy a magyar emberekre a legnagyobb veszélyt ezek a gyilkos szerek jelentik? Tudják, hogy sokkal több magyar család életét keserítik meg ezek a szerek, mint ahány migránst önök összesen láttak?

Engedjék meg, hogy idézzek Dobó Zoltán, Tapolca város polgármesterének leveléből, amelyet vehetnek egy végső segélykiáltásnak is több településvezető nevében: „Olyan problémával keresem meg, képviselő úr, amely nem csak Tapolca gondja, az ország majdnem minden településén jelen van. Városunkban tarthatatlanná és kezelhetetlenné vált a dizájnerdrogok megjelenése nyomán a közterületeken kábítószert fogyasztók súlyos, közösségellenes magatartása. A helyzet komoly, hisz nem ismerjük ezeknek a pszichoaktív szereknek a hatását. Szemünk előtt mennek tönkre fiatal életek, ráadásul a legszegényebb sorsú családok gyermekei a leginkább érintettek. Kérem önt, hogy vizsgálják meg az ausztrál modellt, ahol nem a tiltott szereket rendezik listába, hanem azokat a tudatmódosítókat  ez lehet alkohol, gyógyhatású készítmény , amelyek engedélyezettek. Kérem önt továbbá, hogy szakértők bevonásával tegyenek javaslatot a terjesztőkkel szembeni szigorúbb eljárás érdekében, hiszen mindenféle szankció és következmény nélkül árasztják el településeinket ezek a dílerek.”

Államtitkár úr, eltelt egy év, mióta először próbáltam önökkel egyeztetni. Ez az egy év rengeteg emberéletet követelt, családok mentek tönkre. Eljött végre az idő a cselekvésre. Kérem, ne azt nézzék, hogy egy ellenzéki képviselő nyújtja be a javaslatot. Hajlandóak-e ebben együttműködni velünk? Köszönöm a válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage