CSERESNYÉS PÉTER innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kérdésére válaszolva úgy illik, hogy szóban újravegyük  mint elhangzott, írásban már feltette ezt a kérdést  a korábban már írásban is rögzített tényeket. Az ön által hivatkozott osztály nem volt kísérleti osztály. A megtanulandó tananyag a 2013-ban bevezetett kerettanterven alapult, arra az iskola 2015-re megfelelően felkészülhetett. Az elméleti és gyakorlati tanulmányok aránya, azaz a 700 óra elméleti és 1600 óra gyakorlati képzés a szakképzés egészére jellemző sajátosság. A tanuláshoz szükséges tananyagok minden tanuló számára egyformán elérhetők voltak, s nemcsak az iskola könyvtárában, hanem elektronikus felületen is.

Ön azt kérdezte, mi történik az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A 2017-18-as tanévben például az történt, hogy a tanulmányait ott megkezdő 1247 diák mindössze 4 százalékának, 54 tanulónak kellett javítóvizsgát tennie, a szakmai vizsgaeredmények terén pedig kiemelkedően teljesít az intézmény, 95 százalék a sikeres vizsgázók aránya. Nem csoda, hogy az ön által is idézett rangsor szerint Budapesten az Újpesti Két Tanítási Nyelvű a huszadik legjobb szakgimnázium, és a második legjobb szakközépiskola. Mindezek alapján kérem képviselő urat, hogy az intézményben tanuló diákok tudásának lekicsinylésétől, az ott dolgozó pedagógusok befeketítésétől, az iskola jó hírnevének megsértésétől a jövőben tartózkodni szíveskedjék.

Következtetést akart levonni ön a végén. Én ezt megteszem, ha lehet. Újra és újra megkérdőjelezi képviselő úr egyes területek elferdített kiragadásával a tényeket, de ettől még a 2010 óta elért eredményeket és fejlődést, amit ez a kormány elért, nem tudják eltagadni, bármennyire is próbálnak csúsztatni és sokszor hazudni önök, DK-sok. Három országgyűlési választás egybehangzó eredménye mutatja ezt. Meggyőzheti önöket, illetve meggyőzhetné önöket arról, hogy a magyar embereket az olyan csúsztatásokkal, amiket önök végeznek, nem lehet félrevezetni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage