CSERESNYÉS PÉTER innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Először is, engedje meg, hogy az ön által az imént megfogalmazott valótlanságok kapcsán felhívjam a figyelmét arra, hogy a csúsztatás, akárhányszor is ismételgetik, attól még csúsztatás marad. (Közbeszólások és zaj az MSZP padsoraiból.)Egyúttal ismételten kérem, hogy hagyjon fel a politikai haszonszerzés érdekében folytatott hangulatkeltéssel és riogatással, ugyanis minden eddigi vádaskodással szemben tény, az állami koordináció megjelenése óta a közszolgáltatás műszaki infrastruktúrájának fejlesztése folyamatos, a szelektívhulladék-gyűjtés az uniós célokkal összhangban fejlődik.

2015-ben bevezettük a kötelező házhoz menő hulladékgyűjtést, a működő hulladéklerakók pedig megfelelnek a szigorú uniós követelményeknek és a korszerűség elvárásainak. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a közszolgáltatók közszolgáltatáshoz kapcsolódó működési költségeit a közszolgáltatók adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítését követően folyósítja.

Az NHKV Zrt. koordinációja és a közszolgáltatókkal fenntartott szoros együttműködése biztosította és biztosítja a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás folyamatos működésének feltételeit. A társaság fokozott figyelmet fordít a kiemelt térségek ellátására.

Az NHKV Zrt. emellett képes arra is, amire az önök kormánya, egyáltalán a baloldali kormányok 8 év alatt még csak kísérletet sem tettek: alacsony szinten tudja tartani…  (Szabó Sándor közbeszólására:) hallgassa, képviselő úr!  a mind összetettebbé és kiterjedtebbé váló hulladékgazdálkodási folyamatok költségeiből a lakosságra eső részt. Jelentős mértékben csökkent a lakosság terhe e területen, amit önök nem tettek, hanem folyamatosan emelték az árakat minden területen.

Az állampolgárokat ebben a rendszerben sem kár (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), sem más egyéb hátrány nem érheti. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.  Korózs Lajos: Derékig ér a szemét! Cseresnyés Péter: Alacsonyak vagytok, azért!  Gréczy Zsolt: Két hete ott áll a kuka! Két hete!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage