DEMETER MÁRTA (LMP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Önök azt mondják, hogy az Európai Unió el akarja venni a kapukulcsot Magyarországtól, pedig pontosan a magyar kormány az, amely átadta a kapukulcsot. És kiknek adta át? Sajnos bűnözőknek adta át.Minden országnak joga van eldönteni, hogy kikkel akar együtt élni és kikkel nem, ez így van. Önök döntöttek: amikor a letelepedésikötvény-programot bevezették, eldöntötték, hogy bűnözőkkel akarnak együtt élni, és ezeket a bűnözőket hozták ide Magyarországra. Minden héten botrány közepette derül fény újabb esetre, amikor kiderül, hogy a között a 20 ezer ember között, akiket a letelepedési kötvényekkel élethosszig tartó engedéllyel jutalmaztak, semmilyen érdemi biztonsági ellenőrzésen nem mentek át, számtalan bűnöző kapott így letelepedési engedélyt és tartózkodási engedélyt is Magyarországon.

Önök azt mondják, hogy a bevándorlást nem kell támogatni. Természetesen ez így helyes. Ám folyamatosan önök ez ellen cselekednek: 20 ezer embert engedtek így be Magyarország területére és a teljes schengeni övezetbe, bűnözőket és nem kizárhatóan ellenérdekelt titkosszolgálatok embereit.

A nemzetközi hatóságok jelzésére korábban is több esetre derült fény, viszont az elmúlt időszakban három ilyen eset is történt, ezeket szeretném kiemelni. Így kapott például letelepedési kötvénnyel élethosszig tartó engedélyt az Aszad-rezsim pénzmosó embere. Az orosz hírszerzés vezetőjének több családtagja mellett olyan orosz üzletember is kapott ilyet, aki a maffiakapcsolatairól ismert. Finnországban pedig elfogtak egy orosz üzletembert pénzmosásért és adócsalásért, aki szintén letelepedési kötvénnyel kapott tartózkodási engedélyt Magyarországon.

És államtitkár úr, nem érdemes más országokra mutogatni, hiszen az ellenőrzés a magyar hatóságok dolga. A letelepedési kötvényeseket csak azért engedték be, mert a kötvényforgalmazó, kormányzati szereplőkhöz köthető off-shore cégek 150 milliárd forintot kaszáltak ezen az üzleten úgy, hogy a magyar embereknek sajnos kizárólag vesztesége származott ebből, immár 30 milliárd forint.

Tehát véleményünk szerint az összes letelepedési kötvénnyel kiadott engedélyt vissza kell vonni. A kérdésem államtitkár úrhoz, hogy eddig hány esetben vontak vissza ilyen engedélyt, és visszavonják-e az összes, mind a 20 ezer kiadott engedélyt. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage