DR. BRENNER KOLOMAN (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A bevándorlás megfékezése mellett a Jobbik mint szociálisan érzékeny nemzeti néppárt (Cseresnyés Péter: Jaj, istenem!) legfontosabb politikai célkitűzései közé tartozik a lassan világháborús veszteséggel felérő kivándorlás megállítása is. Mint azt önök már annyiszor nyilvánvalóvá tették, ez utóbbi problémáról nem hajlandóak tudomást venni. Szeretném emlékeztetni önöket, hogy éppen az önök által teremtett élhetetlen és fullasztó politikai-gazdasági légkör az, amely magyar családok tízezreit kényszerítette arra, hogy külföldön próbáljanak boldogulni.

Mint ismeretes, az osztrák kormány döntött arról, hogy az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók gyermekei után járó családtámogatás összegét 2019-től jelentősen csökkenti. Nemrégiben „Hány magyar családot érint az ausztriai családtámogatási rendszer szigorítása?” címmel intéztem írásbeli kérdést miniszter úrhoz. Miniszter úr válaszát elfogadhatatlannak tartom, hiszen Brüsszelre mutogat. Brüsszelre mutogat abban a válaszban, és ez számomra azt mutatja, hogy amikor nem riogatásról és ellenségkép-keresésről, hanem valódi magyar érdekképviseletről lenne szó, akkor önök tökéletesen tehetetlenek európai szinten.

(13.40)

Ennek oka pedig abban keresendő, hogy láthatóan napról napra komolyabb hitelességi problémákkal küzdenek Európában az Orbán-rendszer jogállamot és a média szabadságát leépítő törekvései és a mindent behálózó korrupció miatt. Szeretném önöket emlékeztetni, hogy önök példátlan módon még az európai korrupcióellenes ügyészséghez sem hajlandóak csatlakozni. Mégis hogyan várnak így elismertséget, partneri viszonyt az európai politikában?

A Jobbik felszólítja önöket, hogy a probléma Brüsszelre kenése helyett lépjenek fel az ausztriai magyarok érdeksérelmével szemben. Tisztelettel várjuk válaszukat arra vonatkozóan, hogy e tekintetben milyen konkrét intézkedéseket terveznek. Köszönettel várom államtitkár úr válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage