KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kepli Lajos képviselő úr szóbeli kérdésében megszólított, és a határozati házszabály 20. § (1) bekezdése alapján erre szeretnék reagálni. Köszönöm elnök úrnak, hogy ezt lehetővé teszi. Kepli Lajos valótlanul azt állította, hogy én ígértem azt, hogy a királyszentistváni hulladéklerakót bezárják, és erről engem értesített a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ezzel szemben az igazság az, hogy rajtam kívül Takács Szabolcs kormánymegbízottnak, Ovádi Péter önkormányzati képviselőnek, Czaun János elnöknek, Kőszegi Ilona polgármesternek, Királyszentistván (Magyar Zoltán: Akkor jó! Így már jó!), Fésüs Sándor polgármesternek, Vilonya, Ráczkevi Lajos polgármesternek, Papkeszi, Marton Béla polgármester úrnak, Balatonfűzfő, Szedlák Attila polgármesternek, Litér… (Gyöngyösi Márton: Akkor ez egy bűnszövetkezet!) Elnök úr, kérem (Az elnök csenget.), tegye lehetővé, hogy a szemmel láthatóan izgatott és zaklatott jobbikos képviselők megnyugodjanak, és elmondhassam a válaszomat! Tehát Sövegjártóné Barta Krisztina ügyvezető is megkapta ezt a tájékoztatást, amelyben az elnök-vezérigazgató úr azt írta, idézem: (Szilágyi György: Ők is kirakták a Facebookra?) „Megvizsgálva a helyzetet, mindezekre tekintettel, az elmúlt hetek tapasztalatai és a további megoldási lehetőségek áttekintése után társaságunk a telephely bezárása, a hulladékkezelési folyamatok teljes átszervezése mellett döntött. Az egyes lépések megtételéről, illetve a további ütemről folyamatosan tájékoztatjuk önöket, illetve a telephely tehermentesítése és lezárása folyamatosan meg fog történni.” Azt is kértük az elnök-vezérigazgató úrtól, hogy az embereket is tájékoztassa.

(13.50)

Szeretném elmondani itt, a tisztelt Házban az Országgyűlésnek és az érintett települések polgárainak, hogy kezdettől fogva az ő érdekeiket szolgáltam. Azon dolgoztunk, hogy ez a kellemetlen bűzhatás megszűnjön. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy összefogva az önkormányzattal és a szolgáltatókkal, az önkormányzati társulással, a holdinggal, hogy ez meg is valósuljon.

Arra kérem tisztelt képviselőtársamat, bár megértem, hogy savanyú a szőlő, mert április 8-án nem kapott bizalmat (Közbeszólások a Jobbik padsoraiból, köztük Szilágyi György: Megígérte vagy nem ígérte meg?  Az elnök csenget.), de valótlant a jövőben se állítson, és ha ebben az ügyben fölszólal, akkor előtte szívesen adok tájékoztatást az ő számára is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage