PINTÉR TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy a kérdésemmel kezdjem a felszólalásomat. Mi ez a bolsevik tempó, uraim?! Meddig akarják még telehazudni az országot azokkal az egészen törvénytelen dolgokkal, amiket kitaláltak az elmúlt időszakban? Engedjék meg, hogy Deák Ferencet idézzem: „Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.”De játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha Deák Ferenc ma is élne, és ezt a mondatát ellenzéki képviselőként mondaná? Mondanának őróla most már bármit önök: azt, hogy sorosista ügynök volt, hogy bevándorláspárti politikus, azt, hogy hitet tett Allah mellett, de még a nemi identitását is megkérdőjeleznék. Így működik az önök sajtógépezete.

Aki az igazságot kimondja, aki szembe mer szállni a hazugságokkal, az önök szerint hazug, és rögtön megtámadják, a legaljasabb eszközökkel járatják le. (Dr. Hoppál Péter: Miért remeg a kezed?) Számos példát láttunk erre az elmúlt években. Több, mint 150 pert nyertünk meg  százötvenet! Csak azokat…  ezt azt jelenti, hogy csak azt a pert nem nyertük meg, amit nem indítottunk el. De önök ezekből nem tanulnak, és tovább folytatják. Én például a múlt héten nyertem egy dunaújvárosi portál ellen egy pert, ami szintén egy közpénztemető. Engedje meg akkor tehát, miniszter úr, hogy föltegyem a kérdésemet!

Önök a 2002-es bukásuk után élharcosai voltak annak, hogy az ellenzék is kapjon egy állami tévécsatornát az akkor valóban létező baloldali médiatúlsúly felett. Szeretném tehát akkor megkérdezni még egyszer: mi ez a bolsevik tempó? Hova tűntek az egykori nemes gondolatok a kiegyensúlyozott médiáért, amikor aggódtak? Elfogadhatónak tartják-e önök, hogy egy magát régi vágású, kereszténydemokratának nevező kormányzat csak olyan médiafelületeket támogat állami hirdetésekkel, ahol nyilvánvalóan csak a fake news és a hazugsággyár folyik? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage