GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Bízom abban, sőt biztos vagyok benne, hogy mind a 3,5 millió ember, aki ön szerint érintett  szerintem ennél lényegesen kisebb az érintettek száma , bölcsebb önnél és orvoshoz fordul, ha ilyen problémája van, vélhetően nem a miniszterelnöktől vagy tőlem kérne segítséget. Mi egyet tudunk mondani, és az állam nyilván a hatóságok működéséért felel, hogy az a hatóanyag, amelyet  ha jól értem  kivezettek, egész Európában volt engedélyezve. A magyar hatóságok… (Bangóné Borbély Ildikó: Vérnyomáscsökkentő!) Vérnyomáscsökkentő, így van. A magyar hatóságok voltak az elsők, amelyek felléptek ez ellen. Ezért aztán a magyar államnak ebben az ügyben különösebb teendője nincs.

(14.10)

Természetesen az fontos, hogy a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek mindenki számára elérhetőek legyenek, de a konkrét ügyben a kritikát azért nem értem, mert éppen a magyar hatóságok voltak az elsők, hogy amikor felmerült bármilyen kritika ezzel a gyógyszerrel kapcsolatosan, akkor Európában elsőként léptek föl.

Engedje meg, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszterként ebben az egyértelműen az egészségügyi államtitkársághoz tartozó kérdésben ennyi tájékoztatást tudjak önnek adni. Bízom benne, hogy a választópolgárok ilyenkor orvoshoz fordulnak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage