SZÉKELY SÁNDOR (DK): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Bismarck óta tudjuk, hogy politikusok háborúban vagy választások előtt szokták a legnagyobbat hazudni. Önök már 8 éve háborúban vannak, és folyamatosan hazudnak, gyakorlatilag gyártják a hazugságokat. Az egyik legnagyobb termékük az, hogy a magyar embereknek a bérei szárnyalnak, és az átlagbéreik például 320 ezer forint körül vannak, holott a valóságbolygón mindenki tudja, hogy jó, ha ez a szám 200-220 ezer forint. De a valóságnak a szilánkjai nem tartották vissza önöket, hogy megszavazzák azokat az adótörvényeket, amelyek kivezették a béren kívüli juttatásokat a magyar dolgozóknak a fizetéséből, így aztán önök 4 millió ember zsebében turkálnak, és kivettek onnan nettó 25-30 százalék bevételt. Hogy nevesítsük a dolgot, például az Audiban dolgozó embereknél ez havi 30 ezer forint lesz 2019. január 1-jétől.

De még ez mind semmi, hiszen a megmaradt kafetériát is az emberek nem arra költhetik, amire úgy nagy általánosságban, hanem étteremre, vendégházra, fürdőre, hiszen önök azt gondolják, hogy a magyar dolgozók erre költik a béren kívüli juttatásokat. Persze ez nem igaz: a magyar emberek általában ételt, tanszert és bérleteket vásároltak ezekből a juttatásokból. De hát honnan tudhatnák önök ezt, hiszen önök nem szolidárisak ezzel az országgal.

Mostanában olyan híreket hallunk szakszervezeti vezetőktől, hogy esetleg mégis módosítanak az adótörvényen még idén, és ezért kérdezem a miniszter urat, hogy tervezik-e vagy lehetővé kívánják-e tenni, hogy a béren kívüli juttatás, a kafetéria mégse bérjövedelemként adózzék. Megtisztelő válaszát ezúttal nemcsak én várom, hanem 4 millió másik munkavállaló. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage