NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Teljes mértékben egyetértek önnel abban, hogy Demeter Márta azzal a tettével, amit ön ismertetett és részletesen közzétett itt az Országgyűlésben is, egyértelműen honvédelmi érdekeket sért, és ezzel nemzetbiztonsági kockázatot jelent nemcsak a honvédség, hanem az egész ország számára.Ennél sokkal súlyosabbnak tartom azonban azt, hogy miután ez kiderült, sőt az is, hogy nem egyszer, hanem folytatólagosan követi el ezt a tettét, hiszen egy másik embert is hírbe hozott álhírrel, ráadásul olyan hírt hamisított, amit nem lehetett volna nyilvánosságra hoznia. Hiszen olyan dokumentumokat, olyan információkat ismert meg a kecskeméti iratbetekintés során, amelyekre egyértelműen rá van írva, hogy nem nyilvánosak, erre figyelmeztették is a képviselő asszonyt, ő viszont visszaélt ezzel a helyzetével, nyilvánosságra hozta ezeket az adatokat, sőt meg is hamisította.

No de visszatérve arra, hogy ezért a cselekedetéért nyilvánvalóan felelnie kell, a Fidesz-frakció az ügyészséghez fordult, és a szakbizottság elnöke kezdeményezi a képviselő asszony nemzetbiztonsági átvilágításának felülvizsgálatát. De ennél sokkal súlyosabb, hogy még aznap, amikor fény derült a folytatólagosságra, fény derült a hírhamisításra, fény derült arra, hogy katonailag érzékeny adatokat adott ki, veszélybe sodorva ezzel nemcsak a katona és családtagja biztonságát, hanem az egész honvédség érdekét, a kiképzési folyamatot, ami a Magyar Honvédségnél ebben az időszakban tapasztalható volt, az LMP ekkor őt társelnökévé választotta.

Az, amit itt láttunk, itt hallottunk az elmúlt néhány percben az ellenzék részéről, hogy teljes egészében összezárnak egy ilyen képviselő mögött, azt gondolom, ez igazán a félelmetes Demeter Márta tettében. És még egyszer: ahogy őt körömszakadtukig mentegetik és megpróbálják ártatlannak beállítani ebben az ügyben. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage