DEMETER MÁRTA (LMP): Tehát tudom, hogy ez rendkívül fáj önöknek, de még mindig az országgyűlési képviselők azok, akik ellenőrzik a kormányzat működését és a döntéseit. (Dr. Rétvári Bence: Azzal nincs is gond! Magyar katonát ne veszélyeztesse!  Dr. Kovács Zoltán: Személyes érintettség, elnök úr?) A választóink megbízásából tesszük ezt. És elhiszem, hogy ez a Honvédelmi Minisztériumnak nagyon fáj, amikor éppen közel ezermilliárdos beszerzésre készülnek úgy, hogy ezeket közbeszerzés alól mentesítik, tehát teljes titokban próbálják ezeket a pénzeket elkölteni, elképesztő korrupciós kockázattal.

Akár tetszik, akár nem önöknek, a szemünk rajta lesz ezeken a beszerzéseken is, és a továbbiakban is minden kérdést meg fognak kapni, ami visszaélésgyanús. Én így tettem most is, és továbbra is fenntartom az összes beadott kérdésemet.

Szeretném azt is elmondani, hogy csak és kizárólag a Honvédelmi Minisztérium hozott nyilvánosságra egy állítólagosan az állományába tartozó személlyel és családjával kapcsolatos adatokat. Ez a Honvédelmi Minisztérium volt, tehát ott tessék kopogtatni.

És szeretném megkérdezni, hogy azok alapján, amit mondtak, felelősségre vonják-e, hadbíróság elé állítják-e a volt vezérkari főnököt, aki úgy mellesleg most a miniszter, hogy évek óta a honvedelem.hu-n megjelenik névvel, fotóval, tevékenységgel missziós katonákkal interjú, akik egyébként a feladataikról is beszélnek. Ennyit a titkokról. Tehát akkor várom azt, hogy ezek szerint hadbíróság elé lesz állítva a volt vezérkari főnök ezzel kapcsolatban.

Ha pedig már kockázatokról beszélünk: Orbán Viktor a mai napig nincs átvilágítva (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Így van!), 28 éve kerüli a nemzetbiztonsági átvilágítást. Én kezdeményeztem, hogy ez történjen meg. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ghaith Pharaon hogy… (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.) …került Magyarországra? Zaid Naffa hogy került Magyarországra? Ezekre válaszoljanak! Ezek a nemzetbiztonsági kockázatok!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage