DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Köszönjük szépen a tájékoztatást. Mint mindig, elsőként fontos leszögezni, hogy köszönjük szépen azoknak a munkáját, akik a védekezés sikerességéhez hozzájárulnak, egészségügyi dolgozók, szociális dolgozók és a többi összes magyar állampolgár. Azt jól látjuk, hogy önök komolyan vették, hogy május 3-án tetőzik a járvány, annyira komolyan vették, hogy másnapra teleplakátolták az egész országot, nyilván a járványügyi védekezés céljából, holott az lett volna a felelősségteljes, hogy azokat a maszkokat, amelyeket említett, juttatták volna el a településekbe. A helyes logikai sorrend úgy nézne ki szerintem, hogy nem a plakátokat kell eljuttatni minden városba, amelyeken az önök eredményét vagy az önök lépéseit magyarázzák, hanem azokat a maszkokat, amelyeket a kötelező viselés alapján a boltokban, a tömegközlekedési eszközökön az embereknek viselniük kell, vagy éppen az érettségizőknek kell viselniük.

De ha itt tartunk az eszközöknél, hogy mennyit sikerült behozni Magyarországra védekezési eszközökből, akkor érdemes tisztázni azt is  esetleg csináljon egy olyan alrovatot a termelési riportban , hogy mennyi ezek közül az, amely egészségügyi felhasználásra nem alkalmas, ugyanis ez volt azon a dobozon, hogy nem egészségügyi felhasználásra szánták. Akkor mire? Miniszter úr, ezt tisztázzák, hogy azok az eszközök mire valók voltak!

Másrészről jó lenne a következő kormányülésen  és bocsánat, hogy ebben csak tanácsot adhatok önnek  Kásler Miklóshoz odafordulni, és megkérdezni tőle, hogy mégis hogy gondolta azt, hogy miután bezárja egyrészt a kórházakat és az egészségügyet, most három nap felkészülési időt hagyva elindítja ezeket az egészségügyi ellátásokat úgy, hogy gyakorlatilag az embereknek nincs hova menniük tesztelni. Mondják már meg, hogy az emberek hol teszteltessék le magukat, hogy fogorvoshoz menjenek, vagy a szakrendelőbe elmenjenek, mert az emberek erre is kíváncsiak. Ha valamit, ezt például kiírhatnák a plakátokra.

Hogy egy utolsó felvetést mondjak önnek pozitív irányba, érdemes lenne azt a praktikus nehézséget újragondolnia a kormánynak, hogy mi van azokkal a személyekkel, akik külföldi munkavállalás után vagy egyébként más, nem ingázó munkavállalás után hazatérnek Magyarországra, és rendszeresen 14 napos karanténra kötelezik őket. Úgy gondoljuk, hogy ezt a szabályt nagyon át kellene gondolni, mert távol tartja ezeket az embereket a szeretteiktől, távol tartja őket Magyarországtól, és ez akadályozza őket. Javasoljuk, hogy a kormány ezt gondolja újra. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

(13.20)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage