FARKAS SÁNDOR agrárminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Asszony! Valóban, ma államtitkárságnak a feladata, a környezetvédelmi államtitkárságnak a feladata a környezetvédelem ügyének a szolgálata az Agrárminisztériumon belül. Személyes tapasztalattal szeretném megerősíteni önt azzal, hogy ennek az államtitkárságnak a munkája rendkívül szervesen és szorosan kapcsolódik az Agrárminisztérium más államtitkárságaihoz, és ezáltal a környezetvédelem és a természetvédelem ügye ugyanolyan fontossággal, ugyanolyan elbírálással bír, mint az agrárágazat számtalan más területe. Ebből a szempontból nyugodt lelkiismerettel mondhatom önnek, hogy semmiféle hátrányt maga a környezetvédelem, természetvédelem nem szenved.

Ugyanakkor az ön által felvetett, a civil szervezetek támogatására vonatkozó kérdés valóban  és ezt nem cáfolom  a múlt héten vagy az azt megelőző héten a kormányzati intézkedések keretén belül úgymond felfüggesztésre került, finoman és enyhén szólva. Ugyanakkor szeretném most pedig önt megnyugtatni abból a vonatkozásból, hogy éppen a mai napon tárgyalta a minisztérium vezetése ezt a forrást egy egyéb kiegészítő forrás biztosításával, hogy ezek a szervezetek az eredeti pályázati kiírásoknak megfelelően odaítélt pályázati forrásokat várhatóan meg fogják kapni.

Éppen ezért szeretném még egyszer megerősíteni azt az intézkedésünket, hogy ezek a pályázók ezt a durván 70 millió forintos pályázati összeget a pályázat kiírása értelmében várhatóan meg fogják kapni.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage