SCHANDA TAMÁS JÁNOS innovációs és technológiai minisztériumi államtitkár: Nagyon szépen köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azt gondolom, hogy tartalmilag keveset tudnék most hozzátenni, hiszen Héjj Dávid Ádám képviselő úr részletesen ismertette a törvényjavaslat indokát és tartalmát. Ehhez minden kiegészítő mondat csak felesleges szócséplés lenne. A vitában pedig, az általános vita során részletesen megvitattuk a törvényjavaslat célját és a pontos tartalmát is, ezért engedjék meg, hogy a néhány mai hozzászólásra csak apró reakciókat tegyek. Egyrészt meglepő volt, talán a régi Jobbikot idézi, hogy a Brüsszelből érkező dolgok gyanúsak. Ezt a félelmét értem a képviselő úrnak, bizonyos szempontból még osztom is. Viszont engedje meg, hogy megnyugtassam, hogy ez a jogharmonizációs célú javaslat alapvetően jó szándékú módosítás, amely alapvetően a magyar jogrendbe való átültetésével hozzáad a magyar jogrendszerhez, nem pedig elvesz belőle. Ezzel együtt a félelmét, képviselő úr, abszolút értem.

Tartalmilag pedig a kérdéseire a válaszok a következők. A kiskorúak számára többletvédelmet biztosít ez a jogszabály-módosítás, a szűrőszoftverek alkalmazása is egyszerűbbé és hatékonyabbá válik, ráadásul a gyűlöletbeszéd miatt letiltottaknak vagy hátrányba kerülőknek is a korábbiakhoz képest erősebb jogosítványa lesz hatósági fellépést kérni, hogy az eredeti jogosultságaik visszaállítására alapvetően sor kerülhessen.

Engedjen meg még egy reakciót, ami kevésbé szakmai! Semmiképpen nem szeretném a parlament ülését pszichoterápiás fórummá átalakítani, hogy kinek milyen sérelmei vannak, de engedje meg, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy rólam is jelentek meg a Jobbik hivatalos Facebook-oldalán és vezető politikusainak oldalán olyan fényképek olyan mondatokkal, amelyek nem akkor és nem úgy hangoztak el, és semmifajta kapcsolat a kép és a hozzáírt szöveg között nincs. Mondom, annak ellenére, hogy nem szeretném átalakítani ezt a fórumot más jellegűvé, de engedje meg, hogy ennyivel én is kiegészítsem az ön által elmondottakat.

A fentieket összegezve pedig engedjék meg, hogy elmondjam, köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat és az elhangzott gondolatokat. Ha jól láttam, egyéni képviselői módosító indítvány nem érkezett a törvényjavaslathoz, ez pedig talán azt jelzi, hogy mindenki számára fontos és valóban előremutató javaslatot, szabályozást készül elfogadni a tisztelt Országgyűlés. Éppen ezért kérem, hogy a törvényjavaslatot a zárószavazáskor is támogatni szíveskedjenek. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage