DR. SZÉL BERNADETT (független): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Választópolgárok! Nekem ebben a vitában kettő percem van hozzászólni. Ez nagyon kevés, ennél több mondanivalóm van, de ma reggel még kettő percet sem kaptam a bizottsági ülésen, amikor bementem, mert megláttam, hogy beterjesztette három KDNP-s képviselő ezt a javaslatot, és meg akartam kérdezni tőlük, hogy miért csinálják ezt. A mai napig nem értem, hogy önök miért csinálják ezt. Két nappal vagyunk az első szabadon választott magyar parlament megalakulásának a 30 éves évfordulója után, és egy nappal anyák napja után vagyunk. Önök tényleg azzal töltötték az anyák napját, hogy ezt összeállították? (Tordai Bence: Szégyen!) Mert ez az igazság. Faktuális tévedésekkel van tele, rossz az egész anyag, egy tákolmány. Egy jogász végzettségű ember nem kell hozzá, hogy egy ilyet írjon. Önöknek nincsenek jogászaik? Az ég szerelmére, az Európai Unió már csatlakozott 2017 júniusában az isztambuli egyezményhez! A címében csatlakozás szerepel, közben meg ratifikációról beszélnek. Önök hol élnek?!

De nem is erről akartam beszélni abban a kevés időmben, ami van, hanem arról, hogy én iszonyatosan elítélem azt, és felháborodok, hogy bántalmazott nőket és gyermekeket használnak fel a pitiáner politikai játszmáikhoz. Felháborító! (Nacsa Lőrinc az ellenzéki képviselőkre mutatva: Az pont nem ott van!  Dr. Völner Pál: Pont fordítva!) Miért kellett önöknek ezt most benyújtani? Eddig is tudtuk, hogy önök nem akarják ratifikálni az isztambuli egyezményt, amelynek a nevében van, hogy gyermekek és nők védelmének fontosságáról. Eddig is tudtuk, hogy önök nem akarják ratifikálni, most miért kellett egy politikai nyilatkozat? Miért van erre szükség? Miért csinálják ezt? Ráadásul pontosan tudják, hogy egy járványveszélyhelyzet közepén vagyunk. Másfélszeres a telefonhívások száma, kapcsolati erőszakról számol be emberek tömkelege Magyarországon. Miért pont most hozták a Ház elé? Ennyire nem érdekli önöket az emberek sorsa?

És külön szégyen az, hogy három, magát kereszténynek nevező ember az, akinek a nevéhez tapad ennek a politikai nyilatkozatnak a beadása. Kinn van a Facebook-oldalamon azoknak a neve, akik a bizottságban ezt továbbengedték.

És vegyék tudomásul, hogy itt most történelem íródik, mert 2020-ban egy ilyen nyilatkozatot a magyar nők elé vinni, a magyar Országgyűlés elé vinni, ez egy árulás, a magyar nők elárulása, a magyar férfiak elárulása, mindennek az elárulása, amiben én hiszek humanista, emberszerető, a gyengébbek iránt szolidáris emberként.

Szégyelljék magukat, mindahányan vannak! (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage