POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! „Csodálatos az, amit egy nő megbír!  Egy nő, aki anya;  egy anya, aki szeret.” Ezzel a Jókai Mór-idézettel kívántam boldog édesanyák napját tegnap. És nem is telt el pár óra, akkor látom, hogy a Magyar Nemzet hasábjain egy olyan ordenáré cikk jelent meg, amely minimum felháborító, elkeserítő, megalázó, és minden nőt úgy érint, hogy közben meghasad a szíve. Ezek önök! Ez a kormánypárti média rendszeresen hoz le olyan cikkeket, amelyek a nőket lelkileg bántják. Higgyék el, olvasni ezeket a sorokat igenis egy lelki terror. Az elmúlt napokban látott napvilágot, amikor Kövér László házelnök úr azt mondta, hogy akinek kettessel kezdődik a személyi száma, azokra szánalommal tekint. (Nacsa Lőrinc: Nem ezt mondta! Ne hazudjon! Nem ezt mondta!) Felháborító! Ezt mondta: akinek kettessel kezdődik a személyi száma. (Közbeszólások.)

És a lényeg az, amit mögé gondolt. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Ugyanis az elmúlt években önök többször bizonyították, hogy mit gondolnak a nőkről! És ezt engedik, és ezt sugallják a nőknek, hogy jobb, ha nektek kuss, hogy ne nyissátok ki a szátokat, ne vegyetek részt politikai csatározásokban, mert ennek ez lesz a következménye, hogy rájuk uszítják a trollhadsereget, hogy őket majd a későbbiekben lelkileg bántják.

Én tisztelettel kérem önöket, hogy álljanak ezzel le! Ugyanis ezek a hadjáratok, amiket önök most a női képviselők ellen is elindítottak, azt fogják eredményezni, hogy mi még erősebbek leszünk. Nézzék meg, a női ellenzéki képviselőtársaimmal együtt kiállunk a nőkért, kiállunk egymásért, és nem fogjuk hagyni, hogy önök így beszéljenek rólunk minden következmény nélkül. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage