NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Megígérem, hogy nem fogom kihasználni mind a nyolc percet. (Dr. Varga-Damm Andrea közbeszól.) Elfelejtettem az előbb udvariasságból megköszönni, hogy Varga-Damm Andrea jó férjnek hívott (Dr. Varga-Damm Andrea közbeszól.), ezt a feleségemtől szívesebben veszem sokszor, de mivel ma már valószínűleg ébren nem fogok vele találkozni, így beérem most ezzel is, köszönöm szépen. (Derültség az ellenzék soraiban.)Az, hogy önök tagadják a genderegyezménynek a veszélyeit, a köztünk lévő éles ideológiai különbségről árulkodik. Alaptörvény-ellenes az isztambuli egyezmény, a magyar Alaptörvénnyel ellenes. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.) Benne van, hogy a férfi és nő mint két teremtett nem, a férfi és nő kapcsolatán alapuló házasságmodellt és családmodellt tekinti a magyar Alaptörvény hatályosnak. Én elhiszem, hogy ezzel önök nem értenek egyet, és elhiszem, hogy Tordai Bence, aki persze megpróbálta letagadni a genderszemlélet veszélyeit, és megpróbálta eltagadni, a jövő nemzedékére milyen veszélyeket is rejt a romboló genderszemlélet…

Én addig vagyok nyugodt, amíg Tordai Bence nem kerül kormány közelébe, hogy nem vezeti be Magyarországon, és a gyerekeinknek (Tordai Bence közbeszól.) nem a genderszemlélet alapján kell majd óvodába és iskolába járnia. Én addig vagyok nyugodt, mert képviselő úr, ez egy romboló szemlélet, csak önök ezt eltagadják, mert önöktől azt várják el, hogy emellett kiálljanak. Én erről nem tehetek. (Tordai Bence közbeszól.) Megint félreértés történt, mert önök megint nem olvasták el az előterjesztést; társadalmilag kialakult szerepként definiálja a nemeket. Nem férfi és nő, amelyek egyenlőek, de nem ugyanolyanok. A képviselő úr ezt nem érti meg. Társadalmilag kialakult szerepként definiálja. Szerintünk nem társadalmilag kialakult szerep a nem, hanem van férfi és van nő, akik egyenlőek, akik egyenrangúak  ezen dolgozunk.

(20.10)

Természetes, hogy így van. Mi ezt gondoljuk, ez az alapvető politikai hitvallásunkban is benne van. Természetes, hogy így gondoljuk. Ne próbálják tőlünk eltagadni! Felháborító, hogy Szél Bernadett mindenféle hazugságokkal vádol bennünket, és olyan nyilatkozatokat tesz itt is, a parlamentben, hogy mi azt gondoljuk, hogy a nők alacsonyabb rendűek lennének. Nem ezt gondoljuk, képviselő asszony! Azt gondoljuk, hogy a nőket minden tisztelet megilleti, csak nem kell elmosni (Dr. Szél Bernadett: Kérjen bocsánatot!) a nemek közötti határokat (Dr. Szél Bernadett: Anyák napján a Magyar Nemzet-cikk?), és nem kell elmosni a határokat (Dr. Szél Bernadett: Magyar Nemzet!), nem kell elmosni a határokat, és nem kell bevezetni hatvanvalahány társadalmilag kreált nemet. Én elhiszem, hogy önöknek ez fontos lenne, de mi nem szeretnénk Magyarországon romboló genderszemléletet, és azt sem szeretnénk, hogy egy ilyen egyezmény égisze alatt  villámgyorsan megkönnyítve  migránsok százezreit lehessen behozni Európába. Ezeket nem szeretnénk.

Elmondtuk  és ezért kérem, hogy ne forgassák ki a szavainkat, és ez benne is van az általunk benyújtott politikai nyilatkozatban , hogy az egyezmény alapértékeivel egyetértünk, láttunk benne értékeket. Ezeket már átültettük a magyar jogba, ezért nem jelentene semmi pluszt a magyar jogrendszerre, ha ratifikálnánk az isztambuli egyezményt, csak veszélyekkel és rombolással járna az említett ideológiai részek miatt, a többi része pedig már jelenleg is része a magyar jogrendnek, ezért azok biztosítottak.

Inkább azon dolgozzunk közösen, ahelyett, hogy ilyen genderegyezményeket propagálnak itt a parlamentben, azon dolgozzunk közösen, hogy ahol még javításra szorul a mostani magyar jogrend a nők vagy a gyermekek védelmében, tömjük be azokat az esetleges réseket. Nem alkalmas az isztambuli egyezmény erre, mert sokkal gyengébb kitételeket támaszt, és azért, mert tele van olyan ideológiailag terhelt elemekkel (Dr. Varga-Damm Andrea: Szavadon foglak!), amelyek aztán kötelező hatályúvá nőnek. Pontosan ezt a vitát játszották el az ENSZ migrációs paktumában. Azt mondták, hogy majd csak fogadjuk el, csak ratifikáljuk, csak csatlakozzunk, és akkor majd nem lesz kötelező érvényű, de másnap már hivatkoztak rá különböző dokumentumokban, már rögtön folyamatosan megpróbálták ránk erőltetni. Ugyanez volt az ENSZ migrációs paktumban. Mi ezt nem szeretnénk. (Dr. Vadai Ágnes: Vonják vissza az aláírást!) Ez szuverenitási kérdés is, és ideológiai kérdés is. Ne állítsanak be bennünket úgy, mint akik nem tettek az elmúlt években a bántalmazott nők és gyermekek vagy bántalmazott emberek megvédéséért, mert rengeteget tettünk! Ezt önök is most elismerték ebben a vitában. Kizárólag arra használták fel ezt a vitát, hogy a magyar emberek, a magyar nők és gyermekek megvédése helyett minket gyalázhassanak. Önök erre használták föl!

Önök egy politikai haszonszerzésre használták föl a bántalmazott magyar nők ügyét. Önök itt ma este a parlamentben arra használták fel a bántalmazott magyar nők ügyét, hogy bennünket gyalázhassanak. (Dr. Varga-Damm Andrea: Akkor miért adtátok elő, ha nem politikai haszonszerzés?) Csak ezt tették! Érdemben nem szólaltak fel értük, hanem minket gyaláztak. (Moraj és közbeszólások a Jobbik és a DK soraiból.) Mi bezzeg az elmúlt tíz évben folyamatosan tettünk érte, folyamatosan tettünk érte. (Moraj az ellenzéki pártok soraiból.) Sajnos önök ezt nem támogatták… (Zaj.  Az elnök csenget.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage