FÖLDI LÁSZLÓ jegyző: Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat  a továbbiakban: HHSZ  60. § (1) bekezdése alapján a kormány nevében indítványozom a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény módosításáról szóló T/10990. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalását. A sürgős tárgyalás elrendelése annak érdekében szükséges, hogy a jogszabályi rendelkezések a tervezett időpontban hatályba lépjenek. Javaslom, hogy a törvényjavaslat általános vitájára a lezárásig  utolsó napirendi pontként  az Országgyűlés 2020. június 16-ai, keddi rendkívüli ülésnapján kerüljön sor; módosító javaslat benyújtására 2020. június 16-án, kedden, az általános vita lezárásáig legyen lehetőség; a részletesvita-szakasz a törvényjavaslat általános vitájának lezárásával nyíljon meg; a Törvényalkotási bizottság a HHSZ 46. § (1) bekezdése szerinti tájékoztatás beérkezését követően, de a 46. § (2) bekezdésében meghatározott határidő előtt értékelhesse a részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatokat.

A fentiekre tekintettel a HHSZ 15. § (4) bekezdése és 16. § (3) bekezdése alapján kezdeményezem az Országgyűlés 2020. június 16-ai rendkívüli ülése napirendi javaslatának kiegészítését a jelzett törvényjavaslat általános vitájával. A napirendi javaslat módosítását a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő társadalmi érdek indokolja.

(11.40)

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását indítványozó TÖRVF-Á/6/2020. számú levelem mellékletét a jelzett törvényjavaslattal kiegészítem.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage