NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Csak nagyon röviden szólnék. Varju László nem értette meg, amit Bánki Erik, az államtitkár úr vagy akár mi Barcza Attila képviselőtársammal elmondtunk: 210 darab kis- és közepes vállalkozás beruházásáról van szó. Az az önök ideje volt, amikor kiszolgálták, és kizárólag a multik érdekét szolgálták ki. 210 kis- és középvállalkozás, magyar kis- és középvállalkozás beruházásáról van szó. Ha a DK úgy gondolja, hogy ezt nem kell támogatni, lelkük rajta. Mi azt gondoljuk, hogy a munkahelyek megteremtése és a magyar kis- és középvállalkozások támogatása fontos.

(14.30)

Keresztes képviselő úrnak mondanám, alkotmányos joga minden képviselőnek egyéni képviselői indítványt benyújtani. Önök is szoktak élni ezzel a lehetőséggel. Ne vitassa el, hogy Bánki Eriknek vagy nekünk bármelyikünknek is van ilyen jogunk. És ne kritizálja azt, hogyha egy képviselő benyújt, ráadásul ön szerint is előremutató javaslatot az Országgyűlésbe. Önök rendszeresen tesznek ilyen javaslatokat egyéni képviselői indítvány formájában. Hadd legyen meg ez a jogunk nekünk is, ugyanúgy megválasztott képviselőknek!

Az pedig, hogy Varju Lászlónak és a DK-nak mindenről Tokaj jut eszébe, azon nem tudunk segíteni, ez már csak ilyen. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage