TORDAI BENCE (Párbeszéd): Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Polgártársak! Tisztelt Országgyűlés! Aktuális ügyek címmel adná magát, hogy arról a több mint 8 milliós büntetésről beszéljek, amit Kövér László házelnök teljesen alaptalanul és jogtalanul vetett ki rám, csak azért, mert a II. és III. kerületi orvosi rendelőktől való pénzelvonás ellen próbáltam fellépni a lehető legkulturáltabb és leginkább jogállami módon. De nem erről fogok beszélni, bár fontos, hogy elmondjam, hogy nagyon sok támogatás érkezett, nagyon sokan biztattak, nagyon sokan bátorítottak. Nagyon sokan írták alá azt a petíciót, amit a Párbeszéd indított, hogy adjuk vissza a budai rendelők fejlesztésére szánt pénzeket, sőt nagyon sokan támogattak minket anyagilag is a www.tamogasdaparbeszedet.hu honlapon keresztül annak érdekében, hogy anyagi büntetésekkel ne tudják ellehetetleníteni az ellenzéki képviselők munkáját.

Nem fogok beszélni arról sem (Derültség a kormánypárti sorokból.), hogy mennyi kárt okoz a demokráciának, az Országgyűlés maradék tekintélyének, Magyarország nemzetközi megítélésének az, hogy a házelnök ilyen nyilvánvaló nonszenszeket hozhat ítéletként, hogy aztán majd jól elveszítse Magyarország  nem Kövér László, hanem Magyarország  Strasbourgban az ezzel kapcsolatos pereket.

De tényleg ezt tegyük félre, mert sokkal fontosabb az, hogy egyáltalán milyen az a kormány, amely egy egészségügyi válság idején 10 milliárd forintot kivon egészségügyi intézmények fejlesztéséből. Ezen gondolkodtam leginkább, és arra jutottam, hogy ez a kormány egészen aljas és alkalmatlan, alattomos és amatőr, mert azt látjuk, hogy visszaél a járvány okozta kivételes helyzettel annak érdekében, hogy átalakítsa az egészségügyet kénye-kedve szerint, hogy azokat a lopakodó reformokat, amiket nem mert nyilvánosan megvitatva, jól előkészítve bevezetni, most a veszélyhelyzetben valósítsa meg, miközben nem képes kezelni magát a járványhelyzetet, nem képes megszervezni az oltást, kudarcot vall a tényleges kormányzás terén, és a járvány leple alatt inkább azokat az átalakításokat hajtja végre, amikről egyébként érdemes lenne vitatkozni, meg azokat a lépéseket, amik teljességgel elfogadhatatlanok, mint például, hogy a rendelők fejlesztésétől közel 10 milliárd forintot vonnak el.

Miről beszélünk? Beszélünk például a háziorvosi praxisközösségek erőszakos és erőltetett ütemű kialakításáról, pedig ez nem lett volna egy rossz ötlet, épp csak a megvalósítás módja miatt lett kb. annyira népszerű a háziorvosok körében, mint amilyen az erőszakos téeszesítés volt a parasztság körében az ’50-es években. Egy hetet kaptak egy ismeretlen feltételrendszerű rendszerbe való csatlakozásra.

És ugyanilyen volt az új egészségügyi szolgálati jogviszony ügye, ahol megint csak azt kérték az egészségügyben dolgozóktól, akiket eddig is kihasználtak, kizsákmányoltak, hogy ugorjanak bele a semmibe, a sötétségbe, vakon bízzanak meg magukban, akik semmilyen módon nem szolgáltak rá erre a bizalomra. Nem véletlen, hogy nagyjából 4 ezer egészségügyi dolgozó azt mondta, hogy eddig, és ne tovább, ezt már nem lehet velünk megtenni.

Az önök kormánya ezt művelte a válsághelyzetben, és közben napestig lehetne folytatni azokat a történeteket, amik arról szólnak, hogy ki az, aki jogosult lenne oltásra, és még nem kapta meg, ki az, aki jogosulatlanul megkapta az oltást, mennyire nem működik az a nyilvántartási rendszer, ami alapján elvileg a szintén nem ismerhető oltási tervet levezénylik. Ez a gond, amikor a pártállam kiépül, hogy a pártra van figyelem, az államra meg nincs. Az állam működésképtelen, maguk alkalmatlanok az állam vezetésére. Talán hogyha megkérnék Kubatov elvtársat, hogy ne a Fidesz listáit frissítgesse, hanem próbálja meg az oltási listákat kezelésbe venni, akkor lehet, hogy jobban járnánk.

És most majd az alkalmatlan és aljas kormánynak valamelyik államtitkára feláll, és elmondja, hogy mi oltásellenesek vagyunk, amely egy nyilvánvaló ordas hazugság; elmondja, hogy összevissza beszélünk, hogy egyszer nyitást, egyszer zárást követelünk, miközben maguk éppen teliplakátolták az országot a nyitással, hogy aztán bezárják az egész országot, tehát ennél nevetségesebb önszúrást nem lehet végrehajtani. (Dr. Rétvári Bence: Milyen emelkedett stílusú vagy! Ez polgári volt!) Vagy éppen elmondják azt, hogy Magyarországon a kiugró halálozásokért nem a kormány felelős, hanem az ellenzék, ami a gyávaság és a felelősséghárítás minősített esete.

Úgyhogy ezt nem kérem, nem szeretném meghallgatni. Kíváncsian várom, hogy mit tudnak válaszolni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki sorokból.  Dr. Rétvári Bence: Többet vártunk!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage