DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Asszony! Tisztelt Ház! Ön ismételten azt mondogatta itt a parlamentben, mint mindegyik baloldali politikustársa, hogy Magyarországon szervezetlen az oltás, kaotikus az oltás, nincs terv az oltásra.

Azt mondja meg nekem, tisztelt frakcióvezető asszony, képviselő asszony, ha Magyarország a második legeredményesebb az oltásban, akkor önök mégis mivel lennének elégedettek! Mi lenne önöknek tervszerű? Mi lenne önöknek szervezett, ha nem az az oltás, amely eredményesebb, mint a német, mint az osztrák, mint a belga, mint a svéd, mint a spanyol, mint az olasz, mint a francia, mint Máltán kívül szinte bármelyik európai uniós országé? Önök erre a második legsikeresebb oltási programra mondják azt, hogy ez kaotikus, nem tervszerű, és minden egyéb váddal illetik, tisztelt képviselő asszony. Önöknek mi lenne a jó akkor ezek szerint, ha Európa második legeredményesebb oltási programja nem elegendő?

Nézze a számokat! Azok önöket nem szokták meggyőzni, de azért mégiscsak elmondja az ember. Magyarországon az átoltottaknak az aránya 13,94 százalék, közel 14 százalék, miközben az Unióban kevesebb mint 8 százalék, Németországban 7,7 százalék. Önök szerint a német 7,7 százalék az eredményes, nem kaotikus, jól szervezett, jól megtervezett, a magyar közel 14 százalékos az nem jó. Franciaország 7,5 százalék, Belgium 6,7 százalék. Önök szerint, amelyek Magyarországnál alacsonyabb átoltottságúak, az egy jól szervezett oltási program, Magyarország, amelyik messze mindegyiknél magasabb, és közel kétszerese az uniós átlagnak, az egy nem jól szervezett.

Tisztelt Képviselő Asszony! A politikusi vakság nagyon előrehaladott tünetei vannak a magyar baloldalon, mert nagyon nagy erőfeszítéssel, hétköznap és hétvégén, reggeltől estig orvosok, ápolók, katonák, rendőrök és mindenki más közreműködik a szervezésben azért, hogy Magyarországon minél több ember be legyen oltva, önök lekicsinylik, lekezelik. Valószínűleg nem így viselkedett azokkal az orvosokkal, akik önt beoltották vagy azokkal az ápolókkal, akik ott közreműködtek. Valószínűleg nekik megköszönte, és ez így is van jól emberileg.

De akkor mégis miért jön be ide a parlamentbe, ha a saját tapasztalata és a számok pontosan az ellenkezőjét mutatják, mint ami a valóság? Hogy lehet, hogy valaki a politikai helyzete miatt vagy politikai oldalállása miatt mind a saját személyes tapasztalata ellen beszél, mind pedig azon objektív számok ellen, amelyek azt mutatják, hogy Magyarországon milyen magas az átoltottsági arány?

Miért mondjuk önökről, hogy oltásellenesek, tisztelt képviselő asszony? Azért, mert aláírásokat gyűjtenek arra, hogy az emberek ne oltassák be magukat, azért, hogy kínai vakcinát ne adjanak be. Ezért mondjuk önökről, hogy oltásellenesek.

Miért mondjuk, hogy oltásellenesek? Mert itt a parlamentben olyan határozati javaslatot nyújtanak be, amelyben az szerepel, hogy Magyarországon ne olthassanak be embereket olyan oltással, amelyeket a magyar gyógyszerhatóság engedélyezett és nem az európai gyógyszerhatóság. Folyamatosan mindenhol, még aznap is, ebben talán Kálmán Olga volt a non plus ultra, aki még az oltása napján is az oltás ellen igyekezett hangolni az embereket, vagy Hiesz György, aki része ennek a baloldali tábornak, aki folyamatosan az oltások ellen beszél, és utána titokban mégis beoltatja magát.

Tehát miért mondjuk önöket oltásellenesnek? Azért, mert oltásellenes javaslatokra szavaznak itt a parlamentben, azért, mert az embereket lebeszélik a kínai és orosz vakcina beadásáról, és azért, mert aláírásokat gyűjtenek arra, hogy a magyar embereket ne lehessen ötféle vakcinával beoltani, csak háromfélével. Ezért mondjuk önökre, hogy oltásellenesek.

Mikor mondanánk, hogy oltáspártiak? Ha nem nyújtanának be olyan javaslatot, hanem olyan javaslatot nyújtanának be, hogy minél több vakcinával lehessen Magyarországon oltani, és támogatnák a kormánynak ezeket a célkitűzéseit. Önök például a tegnapi napon vagy a korábbi napokon Kínából megérkező repülőket ott, a ferihegyi repülőtéren fordítanák vissza Kínába, hogy menjen oda, hogy vigye vissza a kínai vakcinát? Onnan, a repülőtérről küldenék vissza? Mert ilyen határozati javaslatot nyújtanak be itt a parlamentben, tisztelt képviselő asszony. Nem jutna el Kínáig, mert valószínűleg itt, Európában nagyon gyorsan lenne kereslet arra a kínai vakcinára, ami először Magyarországra érkezett meg.

Tisztelt Képviselő Asszony! Felháborító az a fajta oltásellenesség, amit politikusként is tesznek itt a parlamentben és a médiában.

Ami a magyar orvosok számát illeti, tisztelt képviselő asszony, amikor a magyar baloldal 2002-ben átvette Magyarországon a kormányzást, 37 295 orvos volt. Ezt kétévnyi kormányzásukkal sikerült letornázni 34 ezer alá, 33 943 lett az orvosok száma 2010-ben, tisztelt képviselő asszony, tehát több mint 4 ezerrel csökkentették az orvosok számát.

Mi történt 2010 óta? Tisztelt Képviselő Asszony! Emelkedett Magyarországon az orvosok száma, ma már 40 ezer környékén van. Önök 37 ezerről 34 ezer alá vitték le, mi 34 ezer alatt vettük át (Az elnök megkocogtatja a poharát.) a kormányzást, és most 40 ezer fölötti orvos van. Ebből látszik, hogy ki az, aki tesz az orvosokért és ki az, aki nem. Önök orvosbért csökkentettek, mi orvosbért emeltünk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage