NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az elmúlt időszakban a járvány és a válsághelyzet ellenére a baloldal elkezdte a kampányát 2022-re. Szerintem ízléstelen dolog kizárólag a saját hatalmi ambícióikkal törődni, amikor az orvosok, ápolók, rendvédelmi dolgozók, katonák, szociális dolgozók és mindenki megfeszítve küzd a vírus ellen, de a baloldalnak megint csak önmaga a fontos.

Persze, mit is várhatunk tőlük, amikor az elmúlt egy évben csak kamuvideót készítettek, álhíreket terjesztettek, támadták a szakembereket, az egészségügyi dolgozókat, és oltásellenes kampányt folytatnak, hazudnak a vakcinákról, embereket bizonytalanítanak el, és feszültséget keltenek. Nem a vírus ellen védekeznek, hanem minden alkalmat megragadnak, hogy a kormányt támadják, és fenyegetőznek. Egyfolytában aljas és gátlástalan módon fenyegetőznek. Szavakban folyton kiállnak a jogállamiság meg a demokratikus értékek mellett, magukat nagy demokratáknak nevezik, miközben a demokráciától nagyon messze lévő terepre érkeztek.

Gyurcsány Ferenc hirdette meg először a fenyegetőzés politikáját, azt mondta nem is olyan rég, idézem: „Készülni kell, Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán, utána buknak. Sőt, minden értelemben földönfutók lesznek, nem lesz árokbetemetés, zárójel lesz, levegőtlen világ.” Mindenki számára legyen tiszta, a baloldal programja ez, hogy a jobboldali értelmiséget földönfutóvá teszi, ha hatalomra kerül. Ez az önök programja, jobbikosoké, szocialistáké, anarchistáké, magukat zöldnek mondóké és gyurcsányistáké  kommunista tempó a javából.

Önök úgy döntöttek, hogy az elveket, ha még maradt, kidobják, és létrehozzák a magyar politikatörténet legelvtelenebb összeborulását, így mostantól minden mondatuk a közös programként értelmezhető. Tehát a jelszó: a jobboldaliakat földönfutóvá tenni. Na, hát erre a kezdőszóra, biztatásra várt a Gyurcsány-fiúk csapata, és most Gyurcsány Ferenc kegyeiért versengve próbálnak egyre nagyobbakat mondani, egyre nagyobb fenyegetésekkel előjönni.

Az egyik lelkes Gyurcsány-fiú, Jakab Péter azt mondta, hogy ha csak egyszerű többségünk lesz, akkor addig faragjuk a jogot, amíg igazság nem lesz belőle.

(10.00)

Természetesen az európai értelemben vett jogállamiság nevében farigcsálja majd Jakab Péter a jogot, miután megvalósult Gyöngyösi Márton álma, és listázták már a zsidó képviselőket. Ugye, értik, tisztelt képviselőtársaim? Ez az önök programja.

Őt gyorsan követte Gyurcsány egy másik embere, Fleck Zoltán. Ő azt találta mondani, hogy nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről.

Magukat jogvédőnek hívó politikai aktivisták természetesen hallgatnak, a baloldali pártok némán bólogatnak, mert ez az önök programja. Senkinek ne legyen kétsége, hogy komolyan is gondolják  jogállamról szó sem lehet itt önök szerint.

A fenyegetőzés egyik feketeöves mestere, Szabó Timea itt, az Országgyűlésben azt mondta: „Jogi eszközökkel fogjuk ezt visszaszerezni, és az a helyzet, hogy akik ehhez asszisztáltak, azok közül nagyon sokan börtönbe fognak menni emiatt. A börtön az nem fenyegetés lesz, hanem ígéret.” Tisztára, mint A tanú című filmben: hoppá, ez nem a vád, hanem az ítélet. Szabó „Rögtönítélő” Timea már ki is mondta: ez vár a Fidesz-KDNP-s képviselőkre a baloldal demokráciafelfogása szerint.

Nem mehetünk el szó nélkül az önök egyik miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter mondatai mellett sem, aki ezt mondta: „nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül.” A Momentum egyik önkormányzati képviselője is lámpavasra kívánta egyébként a kormánytagokat.

Ott van még Jakab Péter nagyotmondásban riválisa, a másik Gyurcsány-fiú, Fekete-Győr András sorozatos fenyegetése. Még miután pár éve berontott egy szerkesztőségbe és újságírókat fenyegetett, most már a kollektív bűnösség elvét bevezetve eltiltaná az összes jobboldali újságírót a hivatásuk gyakorlásától.

Tisztelt baloldali képviselők, akik mélyen hallgattak ebben az ügyben is, ez tehát mostantól az önök közös álláspontja. Hadd kérdezzem meg: ez vajon már az úgynevezett európai értékek megvalósulása? Önök olyan nagy hangon szokták ezeket a szlogeneket pufogtatni; az újságírók fenyegetése tehát önök szerint rendben van?

Persze Fekete-Győr András fenyegetett már koncepciós perekkel is, aminek ő már tudta a kimenetelét, az ország fidesztelenítéséről is beszélt. Választott tisztségviselőkről mondta ki, hogy nem maradhatnak választott hivatalukban, és így tovább.

Mi a közös ezekben a mondatokban? Ezek a baloldali program alapelvei. Ezekről a mondatokról egyik párt sem érezte úgy, hogy el kellene határolódnia. Egy európai pártcsalád sem eresztett meg egy közleményt. Egy nemzetközi felháborodó, aggódó cikk nem született. Egy, magukat jogvédő civilnek mondó politikai aktivista, szervezet nem gondolta azt, hogy fel kellene szólalnia az abszolút aljas és minden demokratikus alapot nélkülöző fenyegetések ellen.

Ezek után mondják önök magukat demokratának? Önök állítják azt, hogy fontos önöknek a jogállamiság, miközben újságírókat fenyegetnek, választott képviselőket küldenének börtönbe minden alap nélkül, és az értelmiség földönfutóvá tételéről beszélnek? Önök nem demokraták, önöknek egyáltalán nem fontos a jogállamiság, és önöknek messziről sincs köze az igazi európai értékekhez. Önök egy hataloméhes, piti (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), fenyegető banda, akik Gyurcsány Ferenc vezetésével és kegyeit keresve (Az elnök ismét csenget.) nemcsak a valaha volt elveikről, de minden alapvető politikai és emberi józanságról lemondtak. Szégyelljék magukat! (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage