NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm, elnök úr. Egy hosszabb felszólalásban ki fogom még fejteni a baloldali hazugságokra és álhírekre való reakciómat, de szeretném visszautasítani Varju László fenyegetését, hogy ha én beszélek hozzá, annak milyen következményei lesznek; hogy folyamatosan fenyegetik a baloldalról, főleg a Gyurcsány-fiúk fenyegetik itt a jobboldali újságírókat, embereket, képviselőket. Ezt, kérem, fejezzék be!

Azt is visszautasítom, hogy Szakács képviselő úr Andy Vajnán csúfolódik és viccelődik. Nyilvánvalóan egy olyan megbecsült emberről, aki most már nem lehet köztünk, és nem tudja megvédeni magát, és olyan sikereket ért el a magyar film számára, vele, azt gondolom, hogy nem illik viccelődni.

Szeretném jelezni, tisztelt képviselőtársaim, hogy önök a 40-50-60-70 ezer forintos szja-csökkentésről becsmérlő hangnemben beszélnek.

(12.30)

Szakács képviselő úr, jöjjön el velem az Ormánságba, és mondja ott, a főtéren egy faluban, hogy a 40-50-60 ezer forint nem számít, az olyan semmi. Mert ön itt azt mondta, hogy ugyan már, itt az életkezdéshez mi ez a pénz, mi ez az összeg. Önök lenézik a fiatalokat, a magyar fiatalokat, és azt gondolják, hogy nem jelent nekik óriási segítséget. Amikor én az egyetem mellett elkezdtem dolgozni, óriási segítség lett volna, hogyha ilyen kedvezményeket akkor kaptam volna vagy lettek volna ilyen kedvezmények, meg a kortársaimnak is.

Varju képviselő úr nagyon-nagyon csendben maradt az ő áldásos tevékenysége kapcsán, hogy 2010 előtt milyen fiatalellenes, milyen családellenes politikát folytattak.

Beszélhetnek itt akárhány kulcsos adóról, Magyarországon egykulcsos adó van és marad, amíg Fidesz-KDNP-kormány van, de az önök idejében a legalacsonyabb kulcs is 3 százalékkal volt magasabb, mint a mostani egykulcsos adó, a legalacsonyabb, amit a legkevesebb, legkisebb keresetűeknek kellett befizetnie a központi kasszába. Úgyhogy azt gondolom, tisztelt képviselőtársaim, hogy lenézik a magyar fiatalokat, és ez egy nagyon-nagyon-nagyon rossz irány, amit önök itt képviselnek. Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage