NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Rögtön az elején tegyük tisztába azt a tévedést, hogy a magyar fiatalok munkanélküliségi adata nem jobb, mint az EU-átlag. Farkas Gergely képviselő úr figyelmébe ajánlanám az Eurostat adatait, hogy mind az eurózónánál, mind az európai uniós átlagnál jobban áll a magyar munkanélküliségi adat a fiatalok tekintetében, és ezek már a 2020-as adatok is, tehát a válság adatai is szerepelnek ebben.

Tisztelt Baloldali Képviselőtársak! Az a nagyon nagy helyzet, hogy önök lenézik a magyar fiatalokat (Z. Kárpát Dániel: Ezt már mondtad!), mélységesen, zsigerből lenézik. Nem véletlenül volt az a politikájuk, hogy el lehet innen menni, nem véletlenül teremtettek olyan környezetet például adózási szempontból, hogy a magyar fiatalokat elüldözzék itthonról 2010 előtt.

Önök itt elmondják, a 15 percből körülbelül 14 percig minden vezérszónok arról beszél, hogy milyen rossz ez a javaslat, majd elmondják, hogy de megszavazzák. Ha olyan rossz, akkor ne szavazzák meg, tisztelt képviselők (Z. Kárpát Dániel: Sajnáljuk, hogy nem érted, ez nem a mi problémánk!), mert eddig arról beszéltek, a tetteik arról beszéltek mindig, hogy a fiataloknak adót emeltek, a fiataloktól elvonták a támogatásokat.

És önök lenézik a magyar fiatalokat akkor is, amikor azt mondják, hogy ez egy kampányszagú javaslat vagy egy kampány miatt bevezetett javaslat az Országgyűlés asztalán. (Z. Kárpát Dániel nevet.) Önök azt gondolják, hogy a magyar fiatalok megvehetőek. Önök ezt már eljátszották sokszor  19 ezer forintos nyugdíjasígéret. Önök mindig lenézik a választóikat, önök mindig azt gondolják, hogy holmi aprópénzzel, hol 19 ezer forinttal, hol 5000 forinttal, bármivel megvehetőek a magyar emberek. (Varju László: Az egyheti nyugdíjjal.)

Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Baloldali Képviselők! Nem így van. A magyar fiatalok értelmesek, okosak, ambíció van bennük (Közbeszólások az MSZP soraiból.), van határozott jövőképük, büszkék a hazájukra, és nem akarnak még egyszer olyan országban élni, ahol azt üzente nekik a miniszterelnök, hogy el lehet innen menni. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Ne nézzék le a magyar fiatalokat!

És ne nézzék le egyébként a magyar vállalkozásokat és a vállalkozókat sem, amikor egymással versengve próbálnak csúnyábbakat mondani a magyar vállalkozókra, hogy így fognak csalni, meg úgy fognak trükközni! Önök lenézik a magyar vállalkozókat is. Kikérem magamnak azt, és a vállalkozók nevében is kikérjük azt, hogy önök kompletten azokat, akik a hátukon viszik a magyar vállalkozásokat, magyar embereket foglalkoztatnak, hozzájárulnak a nemzeti össztermékhez, és egyébként értéket teremtenek ebben az országban, őket valamiféle ilyen sufnituning társaságnak és csalóknak minősítsék önök, kikérjük magunknak! (Z. Kárpát Dániel: Akkor miért vagytok multibérencek?)

Szeretném jelezni, tisztelt képviselőtársak, hogy az, amit önök itt elmondtak ezzel a javaslattal kapcsolatban, annak a legnagyobb része nemes egyszerűséggel nem igaz. Varju képviselő úr elmondta, hogy ő egyfajta „fogd a pénzt, és fuss” jelleggel kezeli ezt a törvényjavaslatot, aki tud élni vele, az éljen vele, és utána álljon tovább, és felejtse el az Orbán-kormányt, a Fideszt, ezt mondta a képviselő úr. (Varju László közbeszól.) Megint csak a fiatalok lenézése, de ugye, itt egyvalaki játszik „fogd a pénzt, és fuss”-t, az a bűnöző Czeglédy Csaba, az önök nagy haverja, Gyurcsány Ferenc ügyvédje. Tehát ha valakinek ilyen tanácsot akar osztogatni, akkor inkább az ő háza táján keresgéljen.

Képviselő úr, még az szja-kedvezményről szóló törvényjavaslatba is sikerült behoznia az oltásellenes logikát, amit a DK-tól nap mint nap hallottunk, hiszen ő is ezzel kezdte a felszólalását, még ide is sikerült behozni egy olyan oltásellenes hangulatkeltést, az emberek elbizonytalanítását (Mesterházy Attila közbeszól.), ami folyamatosan elhangzik önöktől napról napra. Tudja, tisztelt képviselő úr, egy szóval nem reagált azokra a döntésekre, amelyeket önök megszavaztak, ön is megszavazott, sokszor még előterjesztő is volt a Gazdasági és Fejlesztési Minisztériumból, hogy hogyan sanyargatták a magyar családokat és a magyar fiatalokat 2010 előtt. Önök arra játszanak, hogy Gyurcsány Ferenc tornacipőjével elfeledtetik azt, hogy mit tett ő a magyar fiatalok ellen, és mit tett ő a magyar családok ellen.

Ön azt gondolja, hogy a magyar fiatalok majd nem fognak emlékezni arra, hogy Gyurcsány Ferenc a saját népe ellen lovasrohamot vezényelt, és közébük lövetett. (Közbeszólások az ellenzéki sorokból.) Önök azt gondolják, arra játszanak, hogy majd biztos a magyar fiatalok nem tudják azt, hogy hogyan beszélt a hazájukról ez a miniszterelnök. Önök azt hiszik, azért próbálják visszasegíteni Gyurcsány Ferencet a hatalomba önök így mindannyian, akik itt szemben ülnek velünk, mert arra játszanak, hogy az emberek felejtsék el, hogy milyen szörnyűségeket tettek önök velük. (Varju László közbeszól.)

Amit itt összehordtak a többkulcsosos adóról, az természetesen nem igaz, azért, mert vannak adókedvezmények, azért, mert például a családi adókedvezmény is egy adókedvezmény, ami egyébként, tisztelettel jelezném, például megszűnik akkor, amikor valakinek eléri a gyermeke, mondjuk, a köznevelés végét, és egyetemre megy, főiskolára megy vagy dolgozni kezd. És önök akkor is lenézik a magyar fiatalokat, amikor arról beszélnek, hogy nem tudják eldönteni, hogy egyébként szakmát szeretnének tanulni, egyetemre szeretnéneke menni, dolgozni szeretnének.

Varju képviselő úr akkor is lenézi a magyar fiatalokat, amikor azt mondja, hogy nem tudnak a magyar fiatalok például diákmunkát vállalni egyetem mellett. Én is vállaltam diákmunkát egyetem mellett. Sokan vállalnak, sok magyar fiatal van, aki az egyetemi, főiskolai tanulmányai mellett egyébként munkát vállal. Csak ön ezt vagy-vagy állítja be, mi pedig azt mondjuk, hogy van ilyen, sok ilyen élethelyzet van, sok ilyen példa van, és segítsük őket azzal, hogy elengedjük az szja-t.

Önök itt mindannyian 15 perceken keresztül szidták ezt a törvényjavaslatot, folyamatosan a törvényjavaslat ellen agitáltak, és természetesen ennek az egésznek a lényege és a miértje onnan jön, hogy önök azt gondolják, hogy a magyar fiatalokat le kell nézni, hogy a magyar fiatalok nem képesek önálló döntést hozni, hogy a magyar fiataloknak nincs határozott jövőképük, elképzelésük az életükről, a világról, a jövőjükről (Z. Kárpát Dániel: De van, azért mentek el sokan innen!), és a magyar fiatalok egyébként nem örülnek annak, hogyha egyébként 25 év alatt nem kell szja-t fizetni.

Önök itt azt mondták, hogy ezzel megoldottunk mindent. Dehogy oldottunk meg mindent! Ez egy fontos lépés. Sose mondtuk azt, hogy végére értünk az útnak.

(13.00)

Sosem mondtuk azt, hogy befejeztük a családtámogatások bővítését, sosem mondtuk azt… Egyébként számos alkalommal bővítettük már, csak önök nem szavazták meg, ezért nem emlékeznek rá, számos alkalommal, például az ingyenes KRESZ-vizsgával, például az ingyenes nyelvvizsgával, számtalan olyan lépés történt az elmúlt években is, amely pont ezt a korosztályt is célozta.

Úgyhogy amikor önök a tornacipő-logikából azt gondolják (Varju László: Az mit jelent?), hogy itt elfeledtethetik azokat a bűnöket, amelyeket önök elkövettek, sokan személyesen, akik itt ülnek a teremben, a szavazataikkal is elkövettek a magyar fiatalok és a magyar családok ellen, akkor önök nagyon-nagyon tévednek, mert a magyar családok és a magyar fiatalok pontosan emlékeznek arra, hogy önök azzal kezdték a válságkezelést, hogy a családi adókedvezményt megszüntették; hogy megemelték a személyi jövedelemadót; hogy kivezették az otthonteremtési programokat; hogy több százezer embert hagytak az út szélén, és tettek munkanélkülivé; hogy lerohasztották az egészségügyi rendszert; hogy egyébként iskolákat zártak be számtalan helyen  mert erről önök mélyen hallgatnak, viszont a magyar családok és a magyar fiatalok pontosan tudják, hogy önöktől csak ez várható. És érdekes módon ilyenkor a Jobbik háza táján is csend van, mert pontosan tudják (Z. Kárpát Dániel: Várd ki a végét!), hogy őket segítik vissza a hatalomba, azokat, akik ezt fogják csinálni, iskolákat fognak bezárni, egészségügyi dolgozókat raknak az utcára (Z. Kárpát Dániel közbeszól.), személyi jövedelemadót fognak emelni, családtámogatásokat fognak megszüntetni, és újra visszahozzák a „merjünk kicsik lenni” és az „el lehet innen menni” politikáját. És önök most minden percükben azon dolgoznak, hogy ez megvalósulhasson Magyarországon.

Szerintem ez a kilúgozás (Z. Kárpát Dániel közbeszól.), az önök lelkiismeretének a kilúgozása, és én arra kérem önöket, hogy akkor beszéljenek nyíltan. Ha így támadják 15 perceken keresztül ezt a törvényjavaslatot, akkor mondják azt, hogy nem támogatják! Akkor mondják azt, merjenek, legyenek annyira bátrak, hogy belemondják a fiatalok szemébe, hogy nem támogatják a fiatalokat, mert ugyanazt a politikát akarják folytatni, amit 2010-ben a magyar választók jóvoltából abbahagytak, és ugyanazt a fiatalellenes és családellenes politikát akarják folytatni, és akkor mondják a szavazataikkal is a magyar fiatalok szemébe, hogy önöktől csak adóemelést, önöktől csak megszorítást és önöktől csak azt az üzenetet lehet kapni, hogy el lehet innen menni. Legalább ennyire legyenek bátrak, ha már itt órákon keresztül szidják a törvényjavaslatot! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage