POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Soha nem vitattam el a strandfejlesztési projektet, amellyel maximálisan egyetértek, hogy XXI. századi körülményeket kell biztosítani a magyar családoknak, ha ellátogatnak a Balaton partjára, és a magyar tengernél keresik a pihenést, nem az Adrián, mint ahogy önök szokták. De nem ezekről a beruházásokról van szó, azokról a luxusberuházásokról, amelyek Keszthelyen folynak. 40 fát kivágtak, a polgármester magyarázkodik, holott láthatóan azért kellett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr vejének fantasztikusan jó legyen az a beruházás, amelyet ott el kíván végezni a Balaton partján. Tihanynál elhordták a fél hegyet, erre kapott 500 ezer forintos környezetkárosítási büntetést! Miről beszélünk?! Elvitték a Tihanyi-félszigeten lévő hegynek egy nagyon jelentős részét, teljesen ledózerolták az egészet, ezért kaptak 500 ezer forintos büntetést.

Tehát nem azokról a beruházásokról van szó, amit Nacsa képviselőtársam felvázolt. Maximálisan egyetértek, Siófok is rengeteg pénzt kapott, köszönjük szépen. De azok a területek például, és akkor menjünk oda, hogy a Balatoni Hajózási Zrt.-nek a reorganizációs terve  ez a másik olyan kedvenc témám, amelyről órákat lehet beszélni , hogy önök mit műveltek a Baharttal, csak éppen megfutamodtak a vitorláskikötők bérbeadásában, mert túl nagy volt az ellenzéki nyomás, és nem merték megcsinálni, hogy áron alul, hosszú, 15 éves üzemeltetési jogot biztosítanak a 11 vitorláskikötőre.

Mi azért emeljük fel a hangunkat, mert azt mondjuk, hogy elég volt. A magyar emberek is azt mondják, hogy elég volt, és nekünk az a feladatunk, hogy amikor el akar készülni egy olyan beruházás, amely például tájidegen, és minden építész azt mondja, hogy tájidegen, akkor nekünk ott a helyünk, és azt kell mondani, hogy elég, ne tovább, és vonják vissza az építési engedélyt. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage