ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A javaslathoz módosító javaslatot nem lehet benyújtani. A tisztségviselőkről az Országgyűlés személyenként, vita nélkül határoz.

Kérdezem önöket, hogy megválasztjáke Jakab Istvánt az Országgyűlés alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 176 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Jakab Istvánt az Országgyűlés alelnökének megválasztotta. (Taps.  Jakab István felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Lezsák Sándort az Országgyűlés alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 179 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett Lezsák Sándort az Országgyűlés alelnökének megválasztotta. (Taps.  Lezsák Sándor felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Latorcai Jánost az Országgyűlés alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 180 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Latorcai Jánost alelnöknek megválasztotta. Gratulálok! (Taps.  Dr. Latorcai János felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Oláh Lajost az Országgyűlés alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 183 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül Oláh Lajost alelnöknek megválasztotta. (Taps.  Dr. Oláh Lajos felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Dúró Dórát az Országgyűlés alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 154 igen szavazattal, 14 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett Dúró Dórát az Országgyűlés alelnökének megválasztotta. (Taps.  Dúró Dóra felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Hende Csabát az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 177 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett Hende Csabát az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökének megválasztotta. (Taps.  Hende Csaba felállva köszöni meg a tapsot.)

(14.40)

Tisztelt Országgyűlés! Most az Országgyűlés jegyzőinek személyéről döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Gelencsér Attilát az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 179 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett Gelencsér Attilát az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Gelencsér Attila felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Szűcs Lajost az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 175 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodás mellett Szűcs Lajost az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Tiba Istvánt az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 179 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Tiba Istvánt az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Dr. Tiba István felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Vinnai Győzőt az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 179 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Vinnai Győzőt az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Dr. Vinnai Győző felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Aradszki Andrást az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 178 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Aradszki Andrást az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Dr. Aradszki András felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Földi Lászlót az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 180 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett Földi Lászlót az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Földi László felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Móring József Attilát az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 176 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett Móring József Attilát az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Móring József Attila felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Z. Kárpát Dánielt az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés Z. Kárpát Dánielt az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Z. Kárpát Dániel felállva köszöni meg a tapsot.) Bocsánat! Elnézést kérek, az eredményt nem mondtam be. Megismétlem az eredményhirdetést: az Országgyűlés 181 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül Z. Kárpát Dánielt az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta.

Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Hiszékeny Dezsőt az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: Hiszékeny Dezsőt az Országgyűlés 183 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Hiszékeny Dezső felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Szabó Sándort az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: 177 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az Országgyűlés Szabó Sándort jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Szabó Sándor felállva köszöni meg a tapsot.)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Dócs Dávidot az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 171 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett Dócs Dávidot az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Dócs Dávid felállva köszöni meg a tapsot.)

Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Bakos Bernadettet az Országgyűlés jegyzőjének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 181 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül Bakos Bernadettet az Országgyűlés jegyzőjének megválasztotta. (Taps.  Bakos Bernadett felállva köszöni meg a tapsot.)

Tisztelt Országgyűlés! Valamennyiünk nevében a megválasztott tisztségviselőknek gratulálok, munkájuk ellátásához sok sikert kívánok.

Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a képviselőcsoportok megalakulásával, valamint az Országgyűlés tisztségviselőinek megválasztásával a Házbizottság megalakult. A Házbizottság tagjai: Kövér László házelnök úr; Jakab István, Lezsák Sándor, Latorcai János, Oláh Lajos, Dúró Dóra alelnökök, Hende Csaba törvényalkotásért felelős alelnök; valamint Kocsis Máté, a Fidesz, Simicskó István, a KDNP, Gyurcsány Ferenc, a DK, Jakab Péter, a Jobbik, Fekete-Győr András, a Momentum, Tóth Bertalan, az MSZP, Tordai Bence, a Párbeszéd, Toroczkai László, a Mi Hazánk és Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője.

Tisztelt Országgyűlés! Az ülés vezetését ezennel átadom Kövér László házelnök úrnak, valamint megköszönöm a korjegyzők munkáját, és felkérem Szűcs Lajos és Hiszékeny Dezső jegyző urakat, legyenek a házelnök úr segítségére az ülés vezetésében. (Taps.  Dr. Turi-Kovács Béla elfoglalja képviselői helyét.  A DK-frakció képviselői és a Párbeszéd-frakció néhány tagja elhagyja az üléstermet.  Rövid szünet.)

(Az elnöki széket Kövér László, az Országgyűlés elnöke,

a jegyzői székeket dr. Szűcs Lajos és Hiszékeny Dezső foglalja el.)

(14.50)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage