ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. (Zaj.)

Tisztelt Képviselőtársaim! A Házbizottság megtartotta ülését, amelyen meghallgatta Mátrai Márta háznagyjelölt asszonyt. Most a háznagy személyéről nyílt szavazással dönt az Országgyűlés.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztjae Mátrai Márta képviselő asszonyt az Országgyűlés háznagyává. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház  Riz Gábor szavazatával kiegészítve  145 igen szavazattal, egyhangúlag Mátrai Márta képviselő asszonyt háznaggyá választotta. (Taps.)

Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében gratuláljak a háznagy asszonynak, és megbízatásához, munkájához sok sikert kívánjak. Az ő megválasztásával a Házbizottság létszáma teljessé vált.

Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket, hogy a nemzetiségi szószólók közvetlenül az alakuló ülést követően az Országház Zsitvai Tibor termében az Országgyűlés elnöke előtt tesznek esküt, amelyre tisztelettel várjuk a megválasztott tisztségviselőket.

Emlékeztetem önöket, hogy Áder János köztársasági elnök úr Orbán Viktor urat kérte fel miniszterelnöknek, és az ülésen az Országgyűlés előtt is ismertette javaslatát. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt úr jelezte, hogy a felszólalás lehetőségével későbbi ülésünkön kíván élni.

Soron következik az Országgyűlés bizottságainak létrehozásáról, tagjainak és tisztségviselőinek megválasztásáról szóló határozati javaslat határozathozatala.

Korábbi bejelentésemnek megfelelően emlékeztetem önöket, hogy az alakuló ülés előkészítése során nem született politikai megállapodás, ezért a frakcióindítványokat mérlegelve, azokra figyelemmel nyújtottam be az Országgyűlés bizottságainak létrehozásáról, tagjainak és tisztségviselőinek megválasztásáról szóló H/5. számú javaslatomat, amely az Országgyűlés informatikai hálózatán megismerhető. A javaslat tartalmazza a nemzetiségeket képviselő bizottság elnevezésére, valamint elnökének személyére vonatkozó javaslatomat is.

Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy a Honvédelmi és rendészeti, a Nemzetbiztonsági, valamint a Külügyi bizottságba a mai napon csak olyan tagokat tudunk megválasztani, akik tekintetében már megtörtént a nemzetbiztonsági ellenőrzés. A többi tag megválasztására később kerülhet sor.

Tájékoztatom önöket, hogy a határozati javaslat határozathozatalára több részletben kerül sor. Először a határozati javaslat 1-3. és 5-7. pontjai alapján a bizottsági rendszer létrehozásáról a bizottsági tagok megválasztásával együtt döntünk, ezt követően pedig a határozati javaslat 4. pontja szerint a bizottsági tagok sorából megválasztjuk a bizottsági tisztségviselőket. Róluk személyenként határozunk. Az Országgyűlésről szóló törvény 18. § (4) bekezdése alapján a bizottsági tagokra és tisztségviselőkre vonatkozó személyi javaslathoz módosító javaslatot nem lehet benyújtani, a javaslatról az Országgyűlés vita nélkül határoz.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a H/5. számú előterjesztésnek megfelelően, az 1., 2., 3., illetve 5., 6., 7. pontjainak elfogadásával létrehozzae bizottsági rendszerét és megválasztjae a bizottságok tagjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 161 igen szavazattal, egyhangúlag létrehozta bizottsági rendszerét és megválasztotta a bizottságok tagjait.

Most a bizottsági tagok sorából a H/5. számú határozati javaslat 4. pontja szerint megválasztjuk a bizottsági tisztségviselőket. A jelöltek tisztségviselővé történő megválasztásáról személyenként külön-külön döntünk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Hörcsik Richárdot az Európai ügyek bizottsága elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 162 igen szavazattal Hörcsik Richárdot a bizottság elnökévé egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Tessely Zoltánt az Európai ügyek bizottsága alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 161 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett Tessely Zoltánt a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Balassa Pétert az Európai ügyek bizottsága alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Balassa Pétert a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Házat, hogy megválasztjae Keresztes László Lórántot a Fenntartható fejlődés bizottsága elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Keresztes László Lórántot a bizottság elnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Házat, hogy megválasztjae Bencsik Jánost a Fenntartható fejlődés bizottsága alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Bencsik Jánost a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Turi-Kovács Bélát a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Turi-Kovács Bélát a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Szabó Rebekát a Fenntartható fejlődés bizottsága alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 159 igen szavazattal, egyhangúlag Szabó Rebekát a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Bánki Eriket a Gazdasági bizottság elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Bánki Eriket a Gazdasági bizottság elnökévé 163 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Barcza Attilát a Gazdasági bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Barcza Attilát a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae F. Kovács Sándort a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag F. Kovács Sándort a Gazdasági bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Molnár Ágnest a Gazdasági bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Molnár Ágnest a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Witzmann Mihályt a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Witzmann Mihályt a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Seszták Miklóst a Gazdasági bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Seszták Miklóst a bizottság alelnökévé megválasztotta.

(15.50)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Dávid Ferencet a Gazdasági bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 160 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta Dávid Ferencet a bizottság alelnökének.

Kérdezem a tisztelt Házat, megválasztjae Mellár Tamást a Gazdasági bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 159 igen szavazattal, egyhangúlag Mellár Tamást a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Kósa Lajost a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Kósa Lajost a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Házat, hogy megválasztjae Bartos Mónikát a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 161 igen szavazattal, egyhangúlag Bartos Mónikát a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Simon Miklóst a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 162 igen szavazattal Simon Miklóst a bizottság alelnökévé egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Házat, hogy megválasztjae Lukács László Györgyöt a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Lukács László Györgyöt a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Harangozó Tamást a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Harangozó Tamást a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Vejkey Imrét az Igazságügyi bizottság elnö-kének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Vejkey Imrét az Igazságügyi bizottság elnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Czunyiné Bertalan Juditot a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Czunyiné Bertalan Juditot az Igazságügyi bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Kovács Zoltánt a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Kovács Zoltánt a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Házat, hogy megválasztjae Vitányi Istvánt a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Vitányi Istvánt a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Sebián-Petrovszki Lászlót az Igazságügyi bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Sebián-Petrovszki Lászlót a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Vajda Zoltánt a Költségvetési bizottság elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Vajda Zoltánt a Költségvetési bizottság elnökévé a Ház 162 szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Kara Ákost a Költségvetési bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Kara Ákost a Költségvetési bizottság alelnökévé 163 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Szűcs Lajost a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Szűcs Lajost a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Tilki Attilát a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Tilki Attilát a bizottság alelnökévé 162 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae V. Németh Zsoltot a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház V. Németh Zsoltot a bizottság alelnökévé 163 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Z. Kárpát Dánielt a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Z. Kárpát Dánielt a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Pósán Lászlót a Kulturális bizottság elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Pósán Lászlót a Kulturális bizottság elnökévé 162 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Demeter Zoltánt a Kulturális bizottság alelnökévé. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Demeter Zoltánt a bizottság alelnökévé 162 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Dunai Mónikát a Kulturális bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés Dunai Mónikát a bizottság alelnökévé 162 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Hoppál Pétert a Kulturális bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Hoppál Pétert a bizottság alelnökévé 163 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Kállai Máriát a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Kállai Máriát a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Házat, hogy megválasztjae Simon Róbert Balázst a Kulturális bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Simon Róbert Balázst a Kulturális bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Kunhalmi Ágnest a Kulturális bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Kunhalmi Ágnest a Kulturális bizottság alelnökének megválasztotta.

(16.00)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Szabadi Istvánt a Kulturális bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Szabadi Istvánt a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Németh Zsoltot a Külügyi bizottság elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Németh Zsoltot a Külügyi bizottság elnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Balla Mihályt a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Balla Mihályt a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Zsigmond Barna Pált a Külügyi bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Zsigmond Barna Pált 161 igen szavazattal, egyhangúlag a Külügyi bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a Házat, hogy megválasztjae Juhász Hajnalkát a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Juhász Hajnalkát a Külügyi bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Brenner Kolomant a Külügyi bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 157 igen szavazattal, egyhangúlag Brenner Kolomant a Külügyi bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Hargitai Jánost a Mentelmi bizottság elnö-kének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Hargitai Jánost 161 igen szavazattal, egyhangúlag a Mentelmi bizottság elnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Kálmán Olgát a Mentelmi bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 158 igen szavazattal, egyhangúlag Kálmán Olgát a Mentelmi bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Font Sándort a Mezőgazdasági bizottság elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 160 igen szavazattal, egyhangúlag Font Sándort a Mezőgazdasági bizottság elnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Czerván Györgyöt a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Czerván Györgyöt a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Győrffy Balázst a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 160 igen szavazattal, egyhangúlag Győrffy Balázst a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Varga Zoltánt a Mezőgazdasági bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 157 igen szavazattal, egyhangúlag Varga Zoltánt a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Sas Zoltánt a Nemzetbiztonsági bizottság elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Sas Zoltánt a Nemzetbiztonsági bizottság elnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Halász Jánost a Nemzetbiztonsági bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Halász Jánost a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Pánczél Károlyt a Nemzeti összetartozás bizottsága elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 160 igen szavazattal, egyhangúlag Pánczél Károlyt a Nemzeti összetartozás bizottsága elnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Bóna Zoltánt a Nemzeti összetartozás bizottsága alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Bóna Zoltánt a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Szászfalvi Lászlót a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Szászfalvi Lászlót a bizottság alelnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Molnár Zsoltot a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 163 igen szavazattal, egyhangúlag Molnár Zsoltot a Nemzeti összetartozás bizottsága alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Kovács Józsefet a Népjóléti bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 160 igen szavazattal, egyhangúlag Kovács Józsefet a Népjóléti bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Kovács Sándort a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Kovács Sándort a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Selmeczi Gabriellát a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 159 igen szavazattal, egyhangúlag Selmeczi Gabriellát a Népjóléti bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Nacsa Lőrincet a Népjóléti bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Nacsa Lőrincet a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Komáromi Zoltánt a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 158 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett Komáromi Zoltánt a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Apáti Istvánt a Vállalkozásfejlesztési bizottság elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 159 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett Apáti Istvánt a Vállalkozásfejlesztési bizottság elnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Bányai Gábort a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Bányai Gábort a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnökének megválasztotta.

(16.10)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Szatmáry Kristófot a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 161 igen szavazattal, egyhangúlag Szatmáry Kristófot a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Kordás Lászlót a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház Kordás Lászlót a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnökének 160 egyhangú igen szavazattal megválasztotta.

Most a Törvényalkotási bizottság elnökének választása következik. Emlékeztetem önöket, hogy az Országgyűlés Hende Csabát törvényhozásért felelős alelnökké választotta, alelnök úr ezzel a Törvényalkotási bizottság elnökjelöltjévé vált. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Hende Csabát a Törvényalkotási bizottság elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház Hende Csabát a Törvényalkotási bizottság elnökének 161 egyhangú igen szavazattal megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Bajkai Istvánt a Törvényalkotási bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Bajkai Istvánt a bizottság alelnökének 163 igen szavazattal, egyhangúlag megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Herczeg Tamást a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 162 igen szavazattal, egyhangúlag Herczeg Tamást a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Salacz Lászlót a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 162 egyhangú igen szavazattal Salacz Lászlót a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Vécsey Lászlót a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház Vécsey Lászlót a bizottság alelnökének 163 egyhangú igen szavazattal megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Hiller Istvánt a Törvényalkotási bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 163 igen szavazattal, egységesen Hiller Istvánt a bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Komjáthi Imrét a bizottság alelnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház 160 igen szavazattal, egyhangúlag Komjáthi Imrét a Törvényalkotási bizottság alelnökének megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztjae Ritter Imrét a Magyarországi nemzetiségek bizottsága elnökének. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 162 igen szavazattal, egyhangúlag Ritter Imrét a Magyarországi nemzetiségek bizottsága elnökének megválasztotta.

Tisztelt Országgyűlés! Valamennyi megválasztott bizottsági tisztségviselőnek és tagnak eredményes munkát és sok sikert kívánok mindannyiunk nevében.

Tisztelt Ház! Bejelentem, hogy dr. Téglási András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy a Nemzeti Választási Bizottság a 156/2022., valamint a 157/2022. számú határozatában megállapította, hogy az „Egyetérte ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”, valamint az „Egyetérte ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?” országos népszavazásra javasolt kérdések támogatására gyűjtött érvényes aláírások száma a kétszázezret meghaladja. A Nemzeti Választási Bizottság elnökének átiratai a honlapon elérhetők. Erre tekintettel, a határozati házszabály 88. § (2) bekezdése alapján kijelölöm az Igazságügyi bizottságot a fenti kérdésben történő országos népszavazás elrendelésére vonatkozó határozati javaslat elkészítésére és benyújtására.

Tisztelt Országgyűlés, tisztelt Vendégeink! Tájékoztatom önöket, hogy az Országgyűlés következő ülésére a Házbizottság ajánlása szerint kerül majd sor.

Az alakuló ülést ezennel bezárom. Megkérem önöket, hogy felállva énekeljük el a Szózatot. (A teremben lévők felállnak és eléneklik a Szózatot.)

Előző

Eleje Tartalom Homepage