Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Látszik, hogy a kormánypárti képviselők igen szelektíven válogatnak az ellenzéki megszólalások, illetve kritikák tekintetében, de ez legyen az ő bajuk. Engem sokkal jobban zavar az, hogy egy olyan csomagot tettek le elénk, ami egy közszereplő számára egész egyszerűen vállalhatatlan kell hogy legyen, abból a szempontból, hogy hiányzik belőle a rendkívüli szabályok miatt állásukat vesztett emberek helyzetének rendezése, az irányukban foganatosított bármilyen kárpótlás. S még egy dologgal nem foglalkozik ez a javaslatcsomag, ez pedig az, hogy a szabályok változása, lejárta után a várható felmondási hullámmal mit csinál ez a kormány. Mit fog tenni azokkal az emberekkel, akik egy újabb felmondási hullám során adott esetben az évtizedek óta szeretett pályájukat ott kell hogy hagyják, ott kényszerülnek hagyni?

A korábbiakban a veszélyhelyzet alatt is kritizáltuk sokat önöket, hogy a kieső munkabérek kipótlása során Európa egyik leggyávább kormánya voltak, tehát a legkisebb összeget fordították személyenkénti bontásban erre az egészre. Nyilván nem az osztrák szintet várom el önöktől, de azért a régió országai is erősebben produkáltak e tekintetben.

S még egy nagyon fontos kérdés van, amiről egy szót sem beszéltek, és mivel Nacsa képviselőtársam következik utánam rögtön, meg is adnám neki a lehetőséget, hogy reagáljon: hogy állunk a kilakoltatásokkal, képviselőtársam? A következő hónap 1-jétől, ha megszűnik a rendkívüli helyzet, a kilakoltatások tömegével indulhatnak újra. Azért ne felejtsük el, hogy egy olyan másfél év van a hátunk mögött, amikor csak korlátozottan folyhattak ilyen események, a hagyományos árverések, a különböző helyszíni cselekmények és maguk a kilakoltatások is szerencsére csak egy szűkebb mederben folyhattak. De nyugtasson meg képviselőtársam: egyezkedtek már önök a végrehajtói karral? Megállapodtak már negyedéves kvótában, hogy a következő negyedévben hány embert dobhatnak az utcára elhelyezés nélkül az otthonából? Igen vagy nem? Ez egy igen-nem kérdés, kérem, hogy azonnal válaszoljanak rá. Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage