DR. VEJKEY IMRE, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk fekvő törvényjavaslat Magyarország minisztériumainak a felsorolásáról szól. Nem kérdés, hogy a veszélyek évtizede előtt állunk: háború, járványok, migráció, energiaválság s az ezek következtében kialakuló gazdasági hatások. 2022. április 3-án ezért a választópolgárok világos és egyértelmű döntést hoztak: az ország vezetőitől azt várják, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megfelelő válaszokat adjanak az európai szinten kibontakozó gazdasági válság kérdéseire úgy, hogy közben megőrizzék Magyarország békéjét és biztonságát és az elért eredményeket. Ezekhez a fő célokhoz igazodik az új kormányzati struktúra, amely az eddigiekhez képest jelentős szerkezeti átalakításokat tartalmaz.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az ellenzék magatartása kapcsán meg kell állapítanom, hogy egy újabb negatív vonalon léptek túl tegnap, amikor a szavazás során nem támogatták a kormányátalakításhoz elengedhetetlenül szükséges T/47. számú törvényjavaslat kivételes eljárásban történő megszavazását, pedig ez az elengedhetetlen feltétele annak, hogy mihamarabb ez a törvényjavaslat, a kormányalakítás a parlamenti ülésekre kerülhessen.

A fentiek, továbbá a ma elhangzott, Arató Gergely által elmondott vezérszónoklat alapján egyértelműen megállapítható, hogy az ellenzék szakított azzal a jó parlamenti gyakorlattal is, hogy a kormány szerkezetével kapcsolatos ügyeket a kormány feladatának tekintette eddig, s az átalakításhoz a támogatást megadta akár eljárási, akár tartalmi kérdésekben. Tegnap az eljárási kérdésekben nem kaptuk meg ezt a támogatást, ma pedig már a tartalmi kérdéseket is vitatják. Mindezt akkor, amikor háború dúl a szomszédunkban, és magyarok létérdeke, hogy mihamarabb megalakuljon Magyarország új kormánya, az ötödik Orbán-kormány. Ne feledjék, az ellenzék azzal, hogy nem támogatja a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló T/47. számú törvényjavaslatot, lényegében meg akarja akadályozni a 2022. évi országgyűlési választás népakaratát, vagyis azt a népakaratot, ami egyértelműen kimondta, hogy megalakuljon az ötödik Orbán-kormány.

(11.00)

Mindezt annak ellenére teszi az ellenzék, hogy Magyarország polgárai kijelölték a kormányzás céljait. A nemzeti keresztény kormány fő célja egyébként mit sem változott a 2010-2022 közötti három ciklushoz képest. A kormány legfőbb célja most is az, hogy mindent megtegyen azért, hogy békében megőrizhessük keresztény-keresztyén kultúránkat, ennek a célnak az eléréséhez pedig szükséges, hogy meg tudjuk védeni országunkat, meg tudjuk teremteni továbbra is a teljes foglalkoztatottságot, családközpontú politikával támogatni tudjuk a családokat, segély helyett munkát adjunk, és a magyar érdeket mindenekelőtt képviseljük.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A nemzeti kormányzás által 12 év alatt odajutottunk, hogy Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, és azon vagyunk, hogy ez így is maradjon. Megvédjük a határainkat, és dolgozunk azon, hogy a mindennapok biztonsága tovább erősödjön. A célok megvalósításához erős kormányra, politikai és jogi stabilitásra van szükség. A választók akaratának megfelelően tehát mielőbb meg kell alakítani Magyarország új kormányát, az ötödik Orbán-kormányt. Hatékony és gyors reagálású kormányra van szükség, mert a világban percek alatt olyan változások mennek végbe, amelyek mindannyiunk életét érintik. Vannak ilyen kihívások a biztonság területén és a gazdasági életben is. Ezért a kormányzati struktúrában kiemelt szerepet kapnak a nemzetbiztonsági kérdések, valamint a gazdaságfejlesztés.

Ebben a ciklusban is rendkívül fontos nemzetközi feladatunk lesz a nemzeti keresztény értékek méltó képviselete, s nemcsak itthon, hanem a határon túl is. Adja az Úr, hogy sikerüljön a Nyugattal felismertetnünk a keresztény gyökereit és a keresztény értékeit. Jelenleg ezek a keresztény értékek Nyugaton elfeledni látszanak. Azt látom, hogy Nyugaton az emberek nem bölcsen töltik el az idejüket, vagyis elszakadtak az Úrtól, és csak egy saját maguk által kitalált mérték szerint élnek, vélt vagy valós okosságuk alapján. Miben áll ennek az okosságnak a mai mértéke? A teremtett világ tagadásában és abban, hogy egyidejűleg minden igaz értéket is tagadnak.

A világ vezetői pedig úgy okoskodnak, hogy a félresiklott életüket nem helyrehozni akarják, hanem a saját deviáns világukat akarják ránk kényszeríteni. A kereszténység helyébe egy globális világrendet akarnak erőszakkal léptetni, amely hasonló a világ régebbi kommunista kísérleteihez. Ez egyfajta globális forradalmat jelent, melyben nemcsak a társadalom értékrendszerét, hanem annak teljes struktúráját is ki akarják forgatni a rendes kerékvágásából. Mindezt megtévesztő és álságos módon teszik, egy jobb világ eszméjének a hirdetésével.

Ne feledjék, az Európai Unió alapító atyái, Schuman, Adenauer, De Gasperi már másfél évszázaddal ezelőtt megmondták, hogy Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Sajnos, e mondatnak az utóbbi fordulata látszik megvalósulni. Európa a végzete felé rohan, de mi, magyarok megkíséreljük ebben megállítani. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt a nyílt támadást az őshonos európai népekkel és nemzetekkel szemben, továbbá az Európa gyökereit képező keresztény civilizációval szemben megállítsuk. Ezzel a kiállásunkkal mi a szuverén Magyarországot és lakóit, továbbá a föderatív Európát védjük.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Mindezek alapján a KDNP parlamenti frakciója támogatja a törvényjavaslatot. Kérem, támogassák önök is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage