NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Lukács képviselő úrnak mondanám, hogy arra mondtam a komcsi nosztalgiát, amikor Arató Gergely Grósz Károllyal példálózott. Talán még ön sem ment el annyira balra, hogy ne értsünk egyet abban, hogy Grósz Károlyt nem kéne rendszeresen ideidézni a Ház elé, és nem biztos, hogy követendő példának kellene tartani Grósz Károlynak bármilyen lépését és intézkedését. Remélem, hogy ebben még egyetértünk.

Hajnal Miklóstól elnézést kérek, hogy elrontottam, és 133-at mondtam 113 helyett. Én legalább nem a diplomámban hibáztam, tényleg, legalább ennyi. Tényleg elnézést, hogy rosszul mondtam az oldalszámot.

Gréczy Zsoltnak szeretném mondani  aki azt mondta, hogy a válságban nem az emberi erőforrásokat kell csökkenteni és nem az emberi erőforrásokat kell elhanyagolni , hogy azt gondolom, igaza van a képviselő úrnak. De hol volt ön akkor, amikor 2009-ben a válságban elvettek önök egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól, elvettek egyhavi bért a tanároktól, 6 ezer egészségügyi dolgozót tettek az út szélére, több mint 300 kisiskolát zártak be a legkisebb falvakban? Akkor ön miért nem mondta el ezeket a gondolatokat? Akkor miért nem mondta azt, hogy meg kell őriznünk az emberi erőforrásokat, amikor megvágták a családtámogatásokat, az egy- és kétgyermekesektől elvették a családi adókedvezményt? Amikor az otthonteremtési programokat felszámolták egymás után, a kamattámogatott lakáshiteleket, a forintalapú lakáshiteleket, a különböző szocpolintézményeket számolták fel egymás után? Akkor hol volt önnek ez a mondata? Mert alapvetően egyetértünk.

És mi mit csináltunk a válságban? Visszaépítettük a 13. havi nyugdíjat, családi adó-visszatérítést tudtunk fizetni, tovább bővítettük a családtámogatásokat, otthonfelújítási programot hirdettünk, és folyamatosan szektorális béremeléseket hajtottunk végre. Ez az óriási különbség, és arról beszélünk mi hónapok óta, hogy az önök válságkezelésének a következményeként 2009-ben mínusz 7 százalék volt a gazdasági növekedés, tehát gazdasági csökkenés volt, 2021-ben pedig plusz 7 százalék volt, tisztelt képviselőtársam. Ez 14 százalékos különbség egy-egy válság utáni évben, tisztelt képviselő úr.

Az a helyzet, hogy ilyenkor nagyon okosakat tud mondani, de hol volt 2009-ben, és akkor miért nem mondta el ugyanezeket, amikor asszisztált ezekhez a szégyenletes döntésekhez? Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage