GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Annyit szeretnék csak hozzátenni, hogy tényleg nagyon furcsa, amikor a Gyurcsány-kormányon kérnek számon szociális intézkedéseket tizenkét vagy nyolc olyan év után, amikor volt 13. havi nyugdíj (Nacsa Lőrinc: Milyen nyolc?), önök meg az utolsó hónapban adtak tizenkét év után egyet. 2002-től volt 13. havi nyugdíj. Tudom, hogy önök jórészt nem szavazták meg, de hát ez legyen az önök problémája.

A másik gondom pedig az, hogy akkor emeltek utoljára családi pótlékot, akkor rendezték az özvegyi nyugdíjakat, és a világválságig 30 százalékos reálnyugdíj-növekedés volt abban a nyolc évben. Azért ezeket ne felejtsük el!

Nacsa képviselő úr rendszeresen emlegeti, hogy az ellenzék miért nem tiszteli a választási eredményeket, hogy kimondták az emberek, hogy mi az óhajuk az ország vezetését illetően, és itt most folyamatosan Budapestet szidja. Ne szidja a budapesti polgárokat, képviselő úr! A budapesti polgárok 18 körzetből 17 esetben nem a Fideszt támogatták, és azt gondolom, ha olyan rosszul dolgozna a fővárosi vezetés, akkor nem ez lett volna az eredmény április 3-án.

Tehát természetesen mindig lehet különböző értelmezését adni annak, hogy egy választási eredmény miért úgy alakul, ahogy alakul, de ha önök számonkérik rajtunk, hogy, hát, hogy úgy mondjam, nehezen barátkozunk meg azzal a gondolattal, ami április 3-án történt, akkor nyilván önöknek sem könnyű megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy mi történt Budapesten, pedig az sem volt véletlen. Köszönöm szépen. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage