NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt képviselő úrnak jelezném, hogy a magyar emberek pontosan tudják, hogy mire vágynak, ezt el is mondták április 3-án, óriási többséggel. Nem önökre vágynak, ez egészen biztos. Amire vágynak, az béke és biztonság, amire vágynak, az az a fejlődés, amit az elmúlt 12 évben az országépítő munka következményeként Magyarországon láthattunk. Ha ön is esetleg a Körúton kívül vagy a Hegyvidéken kívül elindul az országba, akkor láthatja azt, hogy micsoda fejlődés történt az elmúlt időszakokban.

Képviselő úr, amire a magyar emberek vágynak, az biztos nem az ön felszólalása, és biztos nem az ön érvei a kormányzással kapcsolatban. Hál’ istennek, a magyar emberek bölcsességének köszönhetően ön a lehető legtávolabb került attól, hogy mondjuk, pénzügyi tárcát vezessen a magyar kormányban. Én azt gondolom, hogy ennek Magyarország csak a nyertese.

De azt szeretném mondani, tisztelt képviselő úr, hogy rendszerint önöktől előkerül az a vád, hogy miért nem a háború tizedik napján nyújtottuk be az alaptörvény-módosítást. Kérdezném én, hogy az egyesült baloldal mekkora balhét csapott volna, ha a választás előtt három héttel mi úgy gondoljuk, hogy Alaptörvényt kellene módosítani. Önök azt mondták volna, hogy ez nem demokratikus, úgysem lesz kétharmadunk, nem tudunk majd Alaptörvényt módosítani a választás után, nem lehet ilyet tenni Magyarországgal. Most meg azt kéri rajtunk számon, hogy miért a háború hatvanvalahányadik napján nyújtottuk be ezt az alaptörvény-módosítást, tisztelt képviselő úr.

A magyar emberek felhatalmazást adtak nekünk arra, hogy a békét és a biztonságot képviseljük. A magyar emberek felhatalmazást adtak nekünk arra, hogy mindenben segítsük az Ukrajnából menekülőket, de védjük meg hazánkat, és ne sodródjunk bele ebbe a háborúba. És a magyar emberek arra is felhatalmazást adtak nekünk, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyek nem velük fizettetik meg a háború árát. Pontosan erre készülünk, pontosan ezt fogjuk tenni, még akkor is, ha önök ebben sem a magyar emberek oldalára állnak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage