ELNÖK: Köszönöm szépen. Önnek is kénytelen vagyok felhívni a figyelmét mint frakcióvezető úrnak, hogy „igen”, „nem” a válasz lehetősége, e kettő szó közül kell választani, leegyszerűsíti ezt a házszabály  de hát majd menni fog ez. Köszönöm szépen.

Tisztelettel tájékoztatom önt, frakcióvezető úr, és a tisztelt Házat, hogy a miniszterelnök úrnak a harmadik soron következő azonnali kérdések órájában kell válaszolnia. (Rövid szünet.)

A válaszadó személyére várok. (Dr. Lukács László György: Én szívesen válaszolok Rétvári-stílusban! Megvannak a panelek fejben!  Farkas Sándor közbeszól.  Közbeszólások az ellenzék soraiban.  Rövid szünet.) Én, tisztelt Ház, nem vagyok abban a helyzetben, hogy kijelölhessek a válaszadó helyett bárkit. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.  Dr. Orbán Balázs: Megoldjuk, persze!) A válaszadó ebben a percben nincs jelen (Közbeszólások az ellenzék soraiból.), viszont Tompos Márton Kristóf kérdésének el kellene hangoznia. (Menczer Tamás elfoglalja államtitkári helyét.) Megérkezett a válaszadó. (Közbeszólás a Momentum soraiból: Jó napot kívánok!) A megfeddés is az én feladatom, úgyhogy nem kell ezt a tisztelt képviselőtársaimnak megtenniük. Bizonyára nyomós oka lehetett az államtitkár úrnak, mert ő különösen pontos szokott lenni, hogy most erre nem került sor.

Tisztelt Országgyűlés! Tompos Márton Kristóf képviselő úr, a Momentum képviselője, azonnali kérdést kíván feltenni a külgazdasági és külügyminiszternek: „Külügyi kibervédelem  mi volt a KKM válasza?” címmel. Mint említettem, Menczer Tamás államtitkár úrra vártunk, jelen van, ő fog önnek válaszolni, képviselő úr. Tompos Márton Kristóf képviselő urat illeti a szó. Parancsoljon!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage