MENCZER TAMÁS külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt szeretnék elnézést kérni az utolsó pillanatos érkezésemért, az udvariatlan gesztusért, pontosabban ez nem rajtam múlt, szeretnék elnézést kérni.

S a témára rátérve pedig arról szeretném tájékoztatni a tisztelt képviselő urat, hogy behatolási… Tehát eggyel hátrébb lépve: Magyarország nem a Holdon van, földrajzi és egyéb helyzetünk okán behatolási kísérletek, nyomásgyakorlási kísérletek voltak, vannak és lesznek is keleti és nyugati irányból is. Ezzel egyrészt nem vagyunk egyedül Európában vagy a világban. Emlékezhetünk arra, hogy a korábbi német kancellárt kik nemcsak akarták, hanem kik is hallgatták le, tehát ilyen típusú akciók vannak, voltak és lesznek. A magyar szakszolgálatok feladata az, hogy ezek ellen fellépjenek, és ezeket elhárítsák. A Külügyminisztérium mindig annak megfelelően jár el, ami értelemszerűen a magyar érdek, ha ilyesmit észlelünk, akkor azt a megfelelő szerveknek jelezzük, amelyek pedig a munkájukat végzik.

Ugyanakkor, tisztelt képviselő úr, ennél súlyosabb kérdés, azt hiszem, bár kétségkívül fontos az, amit ön felvet, hogy a külföldi befolyás ellen harcolni kell, akár keletről, akár nyugatról jön az, ez kétségkívül így van, és fontos kérdés; ennél szerintem még fontosabb kérdés, hogy…, hát egyrészt az, hogy ön mennyire hitelesen képviseli ezt, másrészt az, hogy egy magyar parlamenti párt a magyar érdeket képviselje, és ne külföldi érdeket képviseljen. Szeretnék arra utalni, hogy meggyőződésem, sőt, mi fontosabb, a tények szerint ön és az ön pártja nem hiteles ennek a témának a felvetése kapcsán sem, ugyanis (Közbeszólások a Momentum soraiból.  Az elnök csenget.) ha önök a magyar érdeket képviselnék  ha önök a magyar érdeket képviselnék! , akkor azt kiválóan megmutathatnák akkor, amikor a szomszédunkban egy háború zajlik, de önök nem a magyar érdeket képviselik. Ezt mutatja egyébként az is, hogy az ön frakcióvezetője a minap is arról beszélt, hogy fegyvereket kellene szállítani a szomszédunkban zajló háborúba, és ez nyilvánvalóan ellentétes…

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage